Швидкий гамбургер
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва по суті своїй - бутерброд з котлетою. Гамбургери дуже зручні для швидкого і ситного перекусу на роботі або для домашнього вечері. Приготувати їх дуже легко, найскладніше - посмажити котлету.
Можу з упевненістю сказати: гамбургери люблять однаково і дорослі, та діти. Я говорю про справжніх, домашніх гамбургерах. З смачною і не пересмаженої котлетою. Хочете приготувати цю страву? У цьому вам допоможе цей простий рецепт приготування гамбургера. Швидко, смачно і без особливого клопоту. А якщо у вас залишилися котлети від вчорашнього обіду, буде ще швидше.
- Фарш м'ясний - 400-500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1 - в фарш, 1 - для збирання гамбургера)
- Помідори свіжі - 1-2 штук
- Огірок маринований або свіжий - 1 штука
- Сир - 100 грам(5 тонких квадратних скибочок)
- Кетчуп - 4-5 чайних ложок
- Майонез - 3-4 чайних ложок
- Вершкове масло - 50 грам
- Прованські трави - 1-2 Щепоток (або будь-які інші ароматні приправи)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Булочки - 5 штук
Насамперед займемося котлетами для гамбургера. Очистимо цибулю і приготуємо фарш.
Лук подрібнюємо в кашку (це можна зробити за допомогою подрібнювача овочів або блендера).
Додаємо цибульну кашку до фаршу, додаємо сіль і перець. Якщо є бажання - додаємо улюблену приправу. Все ретельно перемішуємо.
Ділимо фарш на 5 частин, формуємо кульки. Застеляємо деко папером для випічки, на ньому з м'ясних кульок формуємо м'ясні коржі. Розмір коржів повинен бути трохи більше, ніж розмір булочки для гамбургера. Викладаємо в центр котлети шматочок масла, посипаємо травами. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-25.
Булочки для гамбургера розрізаємо навпіл, на кожну половину розподіляємо кетчуп і майонез.
Вимиті помідори нарізаємо кільцями, цибуля чистимо і нарізаємо хоч кільцями, хоч невеликими шматочками, огірок - тонкими скибочками.
Викладаємо на булочку скибочки помідора, огірка, цибуля. Якщо є салатні листя, додаємо і їх.
Накриваємо овочі на булочці тонкими скибочками сиру.
Дістаємо з духовки готові котлети і викладаємо на сир. Відразу ж накриваємо другою половинкою булочки, притискаємо. От і все!