Фунчоза з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Прозора китайська локшина з овочами і м'ясом - це і гарячий салат, і легкий, але поживний вечерю. Рекомендую на замітку всім любителям пікантною азіатської кухні рецепт фунчози з м'ясом.
Фунчоза - це прозора локшина, яку широко використовують в японській, китайської, корейської та інших кухнях. Зазвичай її готують на крохмалі з бобових, але не варто фунчозу плутати з рисовою локшиною. Дивіться, як приготувати фунчозу з м'ясом. Нам знадобиться яловичий фарш, упаковка фунчози і трохи овочів. Спеції та приправи зроблять блюдо по-справжньому пікантним, тому не економте на них.
- Фарш із яловичини - 250 грам
- Funčoza - 350 грам
- Помідори - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Koriandr - 0.5 пучка
- Часник - 2-4 зубчиків
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Лимонний оцет - 2 Ст. Ложки
- Перець чилі - 1 щіпка
- Огірок - 1 штука
- Рослинна олія - 0.5 склянки
1
Насамперед відваріть фунчозу. Варимо згідно з інструкцією в киплячій воді хвилин 10 до готовності. Не переварити локшину. Потім обдайте холодною водою, злийте її і поріжте локшину на порційні стрічки. Зручніше, звичайно, купити відразу порізану фунчозу і просто відварити.
2
Потім підготуйте овочі: морквину, болгарський перець порізати тонкими смужками. Найкраще це робити за допомогою спеціальної різання для корейської моркви.
Часник подрібніть. Овочі викладіть в контейнер, додайте часник, перемішайте. Влийте соєвий соус, лимонний оцет, додайте дрібку чилі перцю. Перемішайте, накрийте контейнер плівкою і відправте в холодильник.
Часник подрібніть. Овочі викладіть в контейнер, додайте часник, перемішайте. Влийте соєвий соус, лимонний оцет, додайте дрібку чилі перцю. Перемішайте, накрийте контейнер плівкою і відправте в холодильник.
3
Цибуля поріжте півкільцями.
Розігрійте в воке рослинне масло, додайте цибулю, обсмажте хвилину-дві, потім додайте яловичий фарш, перемішайте. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте тмин.
Зменшіть вогонь, продовжуйте смажити і помішувати хвилин 6-8.
Помідори поріжте кубиками (можете зняти шкірку). Додайте половину помідорів і половину подрібненого коріандру до м'яса, перемішайте. Гасіть хвилин 5, поки помідори не стануть м'якими.
Залишки масла краще злити з фаршу, відкинувши м'ясо на друшляк.
Розігрійте в воке рослинне масло, додайте цибулю, обсмажте хвилину-дві, потім додайте яловичий фарш, перемішайте. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте тмин.
Зменшіть вогонь, продовжуйте смажити і помішувати хвилин 6-8.
Помідори поріжте кубиками (можете зняти шкірку). Додайте половину помідорів і половину подрібненого коріандру до м'яса, перемішайте. Гасіть хвилин 5, поки помідори не стануть м'якими.
Залишки масла краще злити з фаршу, відкинувши м'ясо на друшляк.
4
Змішайте фунчозу з фаршем, додайте залишилися помідори, koriandr і Огірок, порізаний тонкими смужками.
Перед подачею можете ще посолити і поперчити за смаком.
Смачного!
Перед подачею можете ще посолити і поперчити за смаком.
Смачного!