Рецепт Фрикадельки з Ікєї фото

Фрикадельки з Ікєї
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Шведська кухня
М'ясо, Молочні продукти, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Фрикадельки

Той, хто їв в магазині Ікеа, мав можливість скуштувати смачні шведські м'ясні кульки, які там подають. Тут я покажу, як приготувати фрикадельки з Ікєї. Це досить просто і швидко.

Щоб фрикадельки вийшли однакового розміру, використовуйте чайну ложку, набираючи фарш, і формуйте щільні кульки, катаючи їх між долонь. Зазвичай шведські фрикадельки в діаметрі не перевищують 5 сантиметрів.

Фрикадельки, приготовані в духовці, мають хрустку скоринку. Якщо ви хочете зробити їх м'якше, викладіть їх в вершковий соус і трохи в ньому проваріть.

  • Фарш м'ясний - 500 грам (свинина з яловичиною)
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Молоко - 70 мілілітрів
  • Паніровачние сухарі - 100 грам
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Бульйон яловичий - 600 мілілітрів
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець - За смаком
  • Варення бруснічне - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
фрикадельки з Ікєї - фото крок 1
Для початку приготуємо фарш. Викладіть м'ясо в миску, туди додайте молоко, яйця. Наріжте дрібно цибулину, відправте в миску, також додайте сіль, мускатний горіх і мелений перець. Туди ж покладіть паніровачние сухарі і 2 ложки м'якого вершкового масла.
фрикадельки з Ікєї - фото крок 2
Фарш добре вимішайте, відправте його в холодильник на годину. Потім розігрійте духовку до 210 градусів, застелите деко фольгою і починайте ліпити невеликі кульки однакового розміру. Викладіть їх на деко і випікайте близько півгодини.
фрикадельки з Ікєї - фото крок 3
Тепер можна зайнятися соусом. Для його приготування змішайте 2 ложки вершкового масла з борошном, обсмажте на сковороді до коричневого відтінку. Тепер туди треба додати бульйон і вершки, трохи солі і перцю. Варіть соус на повільному вогні, поки він трохи не загусне.
фрикадельки з Ікєї - фото крок 4
Готові фрикадельки викласти на тарілку і полийте вершковим соусом. Як правило, фрикадельки подають з картопляним пюре. Ще одна незамінна добавка до страви - брусничне варення.

Схожі рецепти