Фрикадельки з Ікєї
(покроковий рецепт з фото)
Той, хто їв в магазині Ікеа, мав можливість скуштувати смачні шведські м'ясні кульки, які там подають. Тут я покажу, як приготувати фрикадельки з Ікєї. Це досить просто і швидко.
Щоб фрикадельки вийшли однакового розміру, використовуйте чайну ложку, набираючи фарш, і формуйте щільні кульки, катаючи їх між долонь. Зазвичай шведські фрикадельки в діаметрі не перевищують 5 сантиметрів.
Фрикадельки, приготовані в духовці, мають хрустку скоринку. Якщо ви хочете зробити їх м'якше, викладіть їх в вершковий соус і трохи в ньому проваріть.
- Фарш м'ясний - 500 грам (свинина з яловичиною)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Молоко - 70 мілілітрів
- Паніровачние сухарі - 100 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Бульйон яловичий - 600 мілілітрів
- Вершки - 150 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - За смаком
- Варення бруснічне - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
Для початку приготуємо фарш. Викладіть м'ясо в миску, туди додайте молоко, яйця. Наріжте дрібно цибулину, відправте в миску, також додайте сіль, мускатний горіх і мелений перець. Туди ж покладіть паніровачние сухарі і 2 ложки м'якого вершкового масла.
Фарш добре вимішайте, відправте його в холодильник на годину. Потім розігрійте духовку до 210 градусів, застелите деко фольгою і починайте ліпити невеликі кульки однакового розміру. Викладіть їх на деко і випікайте близько півгодини.
Тепер можна зайнятися соусом. Для його приготування змішайте 2 ложки вершкового масла з борошном, обсмажте на сковороді до коричневого відтінку. Тепер туди треба додати бульйон і вершки, трохи солі і перцю. Варіть соус на повільному вогні, поки він трохи не загусне.
Готові фрикадельки викласти на тарілку і полийте вершковим соусом. Як правило, фрикадельки подають з картопляним пюре. Ще одна незамінна добавка до страви - брусничне варення.