Фрикадельки в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Щоб урізноманітнити меню на кожен день, хочу запропонувати цікавий і зовсім нескладний рецепт. Ніжні, соковиті м'ясні фрикадельки відмінно підійдуть до будь-якого гарніру. А з соусом вони просто дивовижні.
Цей варіант, як приготувати фрикадельки в соусі, не тільки нескладний, але і неймовірно вдалий. Поєднання м'яса і вершково-грибного соусу - це завжди відмінна ідея. Блюдо прекрасно підійде на обід або вечерю для всієї родини. Крім того, з соусом завжди можна експериментувати, додаючи цікаві спеції, наприклад. Обов'язково рекомендую взяти на замітку рецепт.
- Яловичина - 350 грам
- Свинина - 350 грам
- Панірувальні сухарі - 1 Склянка (або хліб)
- Молоко - 3/4 склянки
- Яйце - 1 штука
- Цибулина - 2 штуки(1 в фарш, 1 в соус)
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Рослинна олія - 2-4 склянок
- Печериці - 150-200 грам
- Вершкове масло - 3 чайних ложки
- Борошно - 4 чайних ложки
- Вино біле сухе - 2 чайних ложки
- Вершки - 50 мілілітрів
- Крем - 2 чайних ложки
- Свіжа зелень - 2 чайних ложки
1. М'ясо вимийте, обсушити і пропустіть через м'ясорубку. Панірувальні сухарі або кілька скибочок хліба залийте молоком. Подрібніть цибулю. З'єднайте всі інгредієнти в глибокій мисці.
2. Посоліть і поперчіть фарш за смаком, додайте яйце і як слід перемішайте.
3. Вологими руками відщипувати невеликі порції фаршу і формуйте фрикадельки.
4. У каструлі або сотейнику розігрійте трохи рослинного масла. Викладіть фрикадельки невеликими порціями і обсмажте на сильному вогні до рум'яності.
5. Акуратно зніміть фрикадельки, додайте в каструлю ще рослинне масло і обсмажте подрібнену цибулю. Після додайте подрібнені грибочки. Смажте на середньому вогні, помішуючи, до румяности.
6. Додайте вершкове масло і всипте борошно.
7. Перемішайте і через хвилину влийте воду або бульйон. Додайте трохи сухого білого вина.
8. Гасіть хвилин 5, додайте після вершки і сметану.
9. Додати сіль, поперчіть соус за смаком. Додайте фрикадельки і тушкуйте ще 5-10 хвилин, щоб вони як слід проготовілісь. В кінці додайте зелень і за бажанням спеції.
Смачного!
Смачного!