Рецепт Французький соус фото

Французький соус
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершки , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси , Соус Бешамель
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 20 хв.

Французький соус може бути різним, в тому числі Бешамель, Велью, Голландез, Деміглаз і майонез. Практично всі французькі соуси готуються з додаванням вершків. Я пропоную класику - соус Бешамель.

Опис приготування:

Відомий французький соус, який подають в кращих ресторанах світу - це соус Бешамель. Готується він легко і швидко. Найголовніше - відсутність грудок і гладка консистенція. Якщо ви готуєте м'ясні страви або страви з макаронів, то дивіться, як приготувати французький соус Бешамель - ідеальний варіант!

  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 1-2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
французький соус - фото крок 1
1. Цей французький соус використовують в запіканках і лазіннях, для м'ясних страв і салатів, а також для пасти і різноманітних страв з макаронних виробів. Готується соус всього за 20 хвилин. Відразу потрібно розтопити вершкове масло.
французький соус - фото крок 2
2. Додаємо кілька столових ложок борошна масло і починаємо за допомогою віночка або лопатки заварювати соус.
французький соус - фото крок 3
3. Замішуємо до однорідного стану, поки соус не стане густим.
французький соус - фото крок 4
4. У нас вийти основа соусу, доведена до кипіння.
французький соус - фото крок 5
5. Додаємо поступово вершки (можна молоко, щоб соус не був занадто жирним).
французький соус - фото крок 6
6. Варимо французький соус до однорідного стану. За консистенцією він повинен бути середньої густоти. Варіть його ще близько 5 хвилин, після чого додайте сіль і перець (при бажанні). Постійно помішуйте.
французький соус - фото крок 7
7. Кінцева консистенція соусу - без грудок і клейстерообразного стану.

Схожі рецепти