Французький соус

Французький соус
Кількість порцій: 5-8 Час приготування: 20 хв.
Французький соус може бути різним, в тому числі Бешамель, Велью, Голландез, Деміглаз і майонез. Практично всі французькі соуси готуються з додаванням вершків. Я пропоную класику - соус Бешамель.

опис приготування:

Відомий французький соус, який подають в кращих ресторанах світу — це соус Бешамель. Готується він легко і швидко. Найголовніше - відсутність грудок і гладка консистенція. Якщо ви готуєте м'ясні страви або страви з макаронів, то дивіться, як приготувати французький соус Бешамель - ідеальний варіант!

  • вершки— 200 мілілітрів
  • Вершкове масло— 100  грам
  • борошно— 1-2  Ст. ложки
  • сіль— За смаком
французький соус - фото крок 1 1. Цей французький соус використовують в запіканках і лазіннях, для м'ясних страв і салатів, а також для пасти і різноманітних страв з макаронних виробів. Готується соус всього за 20 хвилин. Відразу потрібно розтопити вершкове масло.

французький соус - фото крок 2 2. Додаємо кілька столових ложок борошна масло і починаємо за допомогою віночка або лопатки заварювати соус.

французький соус - фото крок 3 3. Замішуємо до однорідного стану, поки соус не стане густим.

французький соус - фото крок 4 4. У нас вийти основа соусу, доведена до кипіння.

французький соус - фото крок 5 5. Додаємо поступово вершки (можна молоко, щоб соус не був занадто жирним).

французький соус - фото крок 6 6. Варимо французький соус до однорідного стану. За консистенцією він повинен бути середньої густоти. Варіть його ще близько 5 хвилин, після чого додайте сіль і перець (при бажанні). постійно помішуйте.

французький соус - фото крок 7 7. Кінцева консистенція соусу — без грудок і клейстерообразного стану.

Схожі рецепти

Французький гірчичний соус

Французький гірчичний соус

Французької кухні без соусів не буває, гірчичний соус - один з базових. Він універсальний по застосуванню, так як підходить до м'яса, рибі, птиці. Готується просто і швидко. опис приготування: Для того, щоб урізноманітнити свою кухню, надати їй французький шарм, приготуйте французький гірчични...

читати далі
Французький соус «velut»

Французький соус «velut»

Соуси "; Бешамель" і "; Голландез" добре знайомі багатьом. У скарбничку пропоную додати ще один знаменитий класичний соус. простий, насичений і досить універсальний. Рекомендую запам'ятати рецепт. опис приготування: покажу, як приготувати французький соус "; велуто ";. Основою може бути курячи...

читати далі
Французький багет

Французький багет

Перед вами — простий рецепт приготування смачного, хрусткого французького багета в домашніх умовах. Здивуйте рідних і друзів домашнім хлібом. опис приготування: французький багет — чудовий білий хліб, який можна випекти будинку в духовці і насолоджуватися ним протягом тижня. Приготування тесту...

читати далі
Французький батон

Французький батон

Дуже довго мені здавалося, що таке борошняний виріб неможливо зробити в домашніх умовах. Для цього потрібні спеціальні продукти і знання техніки. розповім, як приготувати французький батон. опис приготування: У приготуванні цієї страви, як виявилося, немає особливих труднощів, потрібно тільки ...

читати далі
Французький часниковий суп

Французький часниковий суп

Шанувальникам вишуканою і незвичайною кухні хочу запропонувати спробувати цей супчик. мінімум інгредієнтів, нескладний процес і результат, який припаде до смаку навіть гурманам. рекомендую рецепт! опис приготування: Відкрию вам секрет, як приготувати французький часниковий суп. Якщо ви вже про...

читати далі