Французький соус
(покроковий рецепт з фото)
Французький соус може бути різним, в тому числі Бешамель, Велью, Голландез, Деміглаз і майонез. Практично всі французькі соуси готуються з додаванням вершків. Я пропоную класику - соус Бешамель.
Відомий французький соус, який подають в кращих ресторанах світу - це соус Бешамель. Готується він легко і швидко. Найголовніше - відсутність грудок і гладка консистенція. Якщо ви готуєте м'ясні страви або страви з макаронів, то дивіться, як приготувати французький соус Бешамель - ідеальний варіант!
- Вершки - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 1-2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Цей французький соус використовують в запіканках і лазіннях, для м'ясних страв і салатів, а також для пасти і різноманітних страв з макаронних виробів. Готується соус всього за 20 хвилин. Відразу потрібно розтопити вершкове масло.
2. Додаємо кілька столових ложок борошна масло і починаємо за допомогою віночка або лопатки заварювати соус.
3. Замішуємо до однорідного стану, поки соус не стане густим.
4. У нас вийти основа соусу, доведена до кипіння.
5. Додаємо поступово вершки (можна молоко, щоб соус не був занадто жирним).
6. Варимо французький соус до однорідного стану. За консистенцією він повинен бути середньої густоти. Варіть його ще близько 5 хвилин, після чого додайте сіль і перець (при бажанні). Постійно помішуйте.
7. Кінцева консистенція соусу - без грудок і клейстерообразного стану.