Французький соус «velut»
(покроковий рецепт з фото)
Соуси "бешамель" і "голландез" добре знайомі багатьом. У скарбничку пропоную додати ще один знаменитий класичний соус. Простий, насичений і досить універсальний. Рекомендую запам'ятати рецепт.
Покажу, як приготувати французький соус "велуто" . Основою може бути курячий, яловичий або рибний бульйон, так що кожен раз можна робити абсолютно різний за смаком соус. Спецій тут немає, так як передбачається, що всі вони є в бульйоні. Але якщо вам хочеться більш насичений смак, додавайте сіль, перець, сушені трави.
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Бульйон - 2 склянки
1. У каструлі розтопіть вершкове масло. Додайте борошно і ретельно перемішайте.
2. Обсмажте борошно пару хвилин, а потім тонкою цівкою влийте бульйон.
3. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і Уваров соус до бажаної густоти. На це піде від 15-30 хвилин (в залежності від того, настільки густий французький соус "велуто" в домашніх умовах ви хочете отримати).