Рецепт Французький соус «velut» фото

Французький соус «velut»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси

Соуси "бешамель" і "голландез" добре знайомі багатьом. У скарбничку пропоную додати ще один знаменитий класичний соус. Простий, насичений і досить універсальний. Рекомендую запам'ятати рецепт.

Покажу, як приготувати французький соус "велуто" . Основою може бути курячий, яловичий або рибний бульйон, так що кожен раз можна робити абсолютно різний за смаком соус. Спецій тут немає, так як передбачається, що всі вони є в бульйоні. Але якщо вам хочеться більш насичений смак, додавайте сіль, перець, сушені трави.

  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Бульйон - 2 склянки
французький соус
1. У каструлі розтопіть вершкове масло. Додайте борошно і ретельно перемішайте.
французький соус
2. Обсмажте борошно пару хвилин, а потім тонкою цівкою влийте бульйон.
французький соус
3. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і Уваров соус до бажаної густоти. На це піде від 15-30 хвилин (в залежності від того, настільки густий французький соус "велуто" в домашніх умовах ви хочете отримати).

Схожі рецепти