Французькі ковбаски «Буден Blank»
(покроковий рецепт з фото)
Білий пудинг Ретель (буден Бланк де Ретель) - домашні білі ковбаски графства Ретель у Франції. Виходять ніжні, білого кольору. Перед подачею можна обсмажити на грилі або сковороді. Дивіться!
Дослівний переклад - "білий пудинг", що цілком відповідає своїй назві ніжною консистенцією і білим кольором ковбасок. Виробництво і продаж Boudin blanc de Rethel популярна і донині, крім класичного рецепту, в ковбаски додають іноді лісові гриби, Пуа-транс або трюфелі. Подають ці ковбаски з фруктами, овочами і обов'язково з шампанським!
- Грудинка (свиняча, жирність 50%) - 200 грам
- Стегно куряче (без шкіри і кістки) - 800 грам
- Вершки (20% холодні) - 350 мілілітрів
- Бренді - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Часник (сушений) - 1 Чайна ложка
- Чебрець (сушений) - 1 Чайна ложка
- Цибуля зелена (за смаком, в класиці - Luk-salotų) - За смаком
- Сіль - 26 грам
- Кишки (баранячі або свинячі) - За смаком
1. Підготуйте продукти. М'ясо повинно бути добре охолодженим, як вершки і бренді. Приступимо!
2. Вимийте ретельно все м'ясо. Свинину порізати шматочками, з стегенець зніміть шкіру і видаліть кістки.
3. Все м'ясо пропустіть через м'ясорубку, поставте найдрібніше сито (ідеально 2 мм сітка).
4. Додайте вершки, бренди, сіль, спеції, яйце. Добре вимішайте фарш до однорідного в'язкого стану.
5. Покладіть цибулю. Перемішайте.
6. Фарш готовий.
7. Кишки замочіть на 10-15 хвилин в теплій воді, промийте всередині і зовні. Щоб промити всередині потрібно пропустити невелику порцію води через них.
8. Кишку одягніть на спеціальну насадку, кінець добре зав'яжіть на "вузлик" . Наповніть кишки фаршем, не допускаючи попадання повітря.
9. Перекрутіть ковбаски по черзі в різні боки, щоб вийшли з 13-15 см кожна. Залиште на годинку.
10. Тепер знадобиться градусник або мультиварка з режимом "мультіповар" . Нагрейте воду до 90 градусів, опустіть ковбаски і чекайте поки температура знову не підніметься до 90 градусів. Тримайте при цій температурі - 10-15 хвилин для баранячої черева і 20-25 хвилин для свинячий.
Готові ковбаски остудіть. Роз'єднувач.
Готові ковбаски остудіть. Роз'єднувач.
11. Готові ковбаски за бажанням можна обсмажити на грилі або в жиру на сковороді.
12. Подавайте з фруктами, овочами і шампанським!