Форель в клярі
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо форелі дуже ніжне і смачне. Коли вдається купити свіжу форель, я часто готую форель в клярі. Вона готується дуже швидко. І продуктів для її приготування потрібно мінімум. Спробуйте самі!
Форель в клярі можна приготувати за кілька хвилин, зате який шикарний вечерю можна влаштувати. До риби завжди добре біле вино. А для приготування форелі в клярі ми використовували його тільки 100 мл. Решту можна подати до цієї страви за вечерею. Форель в клярі можна прикрасити скибочкою лимона, зеленню і овочами на ваш смак. Такий варіант підійде навіть для романтичної вечері. Смачного!
- Форель - 1, 5 кілограма
- Вино біле - 100 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 0, 7 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець білий - За смаком
Форель (філе) моєму і ріжемо на порційні шматочки. Солимо і перчимо до смаку.
Готуємо кляр. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо борошно з жовтками, вином і 100 г. Води до однорідної маси. Окремо збиваємо білки в густу піну, змішуємо з кляром і даємо йому настоятися хвилин 10.
Вмочуємо кожен шматочок форелі в борошно, а потім в кляр і на сковороду.
Смажимо в рослинному маслі до золотистого кольору хвилин 10. Риба готується швидко.
Викладаємо рибу на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру і перекладаємо в порційну тарілку. Готово!