Рецепт Форель в клярі фото

Форель в клярі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Форель
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , Романтична вечеря , Фуршет , Святковий обід
Страви в клярі
Кількість порцій: 6
Час приготування: 25 хв.

М'ясо форелі дуже ніжне і смачне. Коли вдається купити свіжу форель, я часто готую форель в клярі. Вона готується дуже швидко. І продуктів для її приготування потрібно мінімум. Спробуйте самі!

Опис приготування:

Форель в клярі можна приготувати за кілька хвилин, зате який шикарний вечерю можна влаштувати. До риби завжди добре біле вино. А для приготування форелі в клярі ми використовували його тільки 100 мл. Решту можна подати до цієї страви за вечерею. Форель в клярі можна прикрасити скибочкою лимона, зеленню і овочами на ваш смак. Такий варіант підійде навіть для романтичної вечері. Смачного!

  • Форель - 1, 5 кілограма
  • Вино біле - 100 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 0, 7 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець білий - За смаком
форель в клярі - фото крок 1
Форель (філе) моєму і ріжемо на порційні шматочки. Солимо і перчимо до смаку.
форель в клярі - фото крок 2
Готуємо кляр. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо борошно з жовтками, вином і 100 г. Води до однорідної маси. Окремо збиваємо білки в густу піну, змішуємо з кляром і даємо йому настоятися хвилин 10.
форель в клярі - фото крок 3
Вмочуємо кожен шматочок форелі в борошно, а потім в кляр і на сковороду.
форель в клярі - фото крок 4
Смажимо в рослинному маслі до золотистого кольору хвилин 10. Риба готується швидко.
форель в клярі - фото крок 5
Викладаємо рибу на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру і перекладаємо в порційну тарілку. Готово!

Схожі рецепти