Фондю без фондюшниці
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося приготувати фондю, а фондюшниці немає під рукою? Не біда, адже є альтернативний спосіб - глиняні горщики! Вони прекрасно зберігають тепло, ні в чому не поступаючись газовому пальнику! Спробуйте!
Перед вами - простий рецепт приготування фондю без фондюшниці. Замість фондюшниці я використовував глиняні горщики, які вміють довго зберігати необхідну температуру. Просто підігріваємо горщики з невеликою кількістю води в мікрохвильовці. Потім воду зливаємо і вливаємо в них фондю, насолоджуємося! хай щастить!
- Вино біле - 250 грам
- Сир твердий - 300 грам
- Часник - 2-3 штук
- Крохмаль - За смаком
- Спеції - За смаком
Ставимо каструлю на середній вогонь, натираємо її зсередини часником. Часник викидаємо.
Вливаємо вино і доводимо його до кипіння.
Натріть ан тертці твердий сир, змішайте його з крохмалем.
У кипляче вино вводимо сир. Повністю його розчиняємо, щоб сирна маса була густою і плавно стікала.
Підготуйте закуски до фондю. Це може бути білий хліб, м'ясна нарізка, овочі і тд.
Замість фондюшниці, я використовував глиняні горщики, які підігрів в мікрохвильовці 10 хвилин, вливши в них по 50 мл. Води. Потім, воду зливаємо і вливаємо в них сирне фондю. Смачного!