Єврейські котлети
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 40 хв.
У чому відмінна риса єврейських котлет від звичайних? Єврейські котлети готуються з курки і виходять більш ніжними і повітряними. На їх приготування піде зовсім небагато часу, інгредієнти знайдуться в кожному будинку, а головну хитрість я Вам зараз розповім!
Опис приготування:
Єврейські котлети - неймовірно м'які і пишні биточки з курки. За смаком і своїм зовнішнім виглядом вони більше нагадують оладки або млинці, ніж звичні нам котлети з м'яса. Може здатись, що єврейські биточки навіть більше нагадують повітряний омлет, але тільки з м'ясом птиці. Легкість цієї страви - це і є головний секрет. Завдяки такій пишності, обсяг готових котлет збільшується чи не в два рази. А це означає, що зовсім невеликого шматка курячого філе вам вистачить, щоб досхочу нагодувати всю свою сім'ю. В цьому і є чудова риса єврейської кухні - вміння економити і отримувати максимум з невеликої кількості наявних продуктів.
- Куряче філе - 350 грам
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 50 мілілітрів (для смаження)
1. Підготуйте всі інгредієнти.
2. Куряче м'ясо пропустіть через м'ясорубку.
3. Відокремте жовтки від білків і додайте до фаршу. Посоліть і поперчіть за смаком.
4. Добре все перемішайте.
5. В окремій мисочці збийте білки з дрібкою солі до стану густої білої піни і додайте частинами до фаршу.
6. Перемішуйте акуратно і неспішно, починаючи від країв і рухаючись до центру. Маса повинна залишатися повітряної.
7. Розігрійте сковороду з маслом і, набираючи повітряний м'ясний фарш ложкою, опустіть його на розпечену сковороду.
8. Обсмажте котлети з двох сторін до золотистого кольору.
9. Єврейські котлети готові. Подавайте блюдо відразу ж, ще гарячим, з будь-яким гарніром або соусом. Смачного!