Рецепт Джем з манго фото

Джем з манго
(покроковий рецепт з фото)

Португальська кухня
Фрукти , Манго
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Десерт
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.

Джем з манго - це тропічний і незвичайний в плані смаку джем, який дуже просто приготувати в домашніх умовах. На солодкому столі джем з манго буде виглядати дуже ефектно.

Опис приготування:

Цей джем з манго приготований за рецептом, яким зі мною поділилася одна португальська жінка - а вже вони знають толк в приготуванні манго. Джем з манго володіє тонким тропічним смаком і дуже апетитним ароматом. Подавати такий джем найкраще до тостів, млинців або інший випічці. За смаком він, як і свіжий плід манго, злегка нагадує смолу, але це робить джем тільки більш цікавим і незвичним. Приготуйте джем з манго - здивуєте своїх гостей екзотикою на домашньому столі

  • Цукор - 350 грам
  • Манго - 500 грам
  • Диня - 300 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Паличка кориці - 1 штука
джем з манго - фото крок 1
Манго і диню чистимо і нарізаємо на невеликі кубики. Засипаємо їх цукром і соком одного лимона. Вичавлений лимон не викидаємо - він ще стане в нагоді. Кладемо в фрукти паличку кориці - і відправляємо в холодильник на 3-4 годину.
джем з манго - фото крок 2
Потім з фруктів дістаємо паличку кориці, викидаємо її. Весь вміст ємності - фрукти разом з соком, що виділився - викладаємо в каструлю. Туди ж кладемо вичавлений лимон, нарізаний на 5-6 частин. Доводимо до кипіння, після чого варимо ще 20 хвилин на середньому вогні.
джем з манго - фото крок 3
Потім каструлю охолоджуємо і ставимо на ніч у холодильник. На наступний день прогреваем вміст каструлі (але не кип'ятимо), викидаємо звідти вичавлений лимон, а все інше пюріруем за допомогою блендера. Пюре варимо 30 хвилин, розливаємо по банках і ставимо в холодильник. У холодильнику воно загусне і набуде консистенції джему.

Схожі рецепти