Домашня піца «Маргарита»
(покроковий рецепт з фото)
Хочете знати, як приготувати домашню піцу «Маргарита»? Це один з найпопулярніших видів піци в усьому світі. Ніжне і повітряне тісто з томатним соусом і м'яким вершковим сиром, зеленню.
Піцу можна зробити на закуску або на вечерю. Тісто можете купити готове або зробити його самостійно, у чому немає особливих труднощів. Піцу завжди подають гарячою, тому їжте її відразу після запікання, тільки будьте обережні. Якщо у вас немає томатного соусу, його можна зробити зі свіжих томатів або томатної пасти.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 3/4 чайних ложки
- Оливкова олія - 3, 5 чайних ложки
- Тепла вода - 0, 5 склянки
- Томатна паста - 85 грам
- Чорний мелений перець - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Моцарелла - 170 грам
- Помідор - 1 штука
- Базилік - За смаком
1. Змішайте борошно, 1 чайну ложку цукру, 0, 5 чайних ложки солі, дріжджі, 1, 5 чайних ложки оливкової олії, теплу воду.
2. Сформуйте тісто в кулю і накрийте його плівкою. Залиште на 1 час.
3. Через годину тісто підніметься в 2-3 рази, буде пишне і дихає.
4. Посипте стільницю борошном і викладіть тісто, розкачайте його в пласт.
5. Перекладіть тісто на деко і дайте йому постояти близько 10 хвилин.
6. В цей час змішайте томатну пасту, оливкове масло, цукор, сіль, мелений перець і подрібнений часник.
7. Розподіліть соус по всій поверхні тіста, залишаючи по 1 см з кожного краю.
8. Наріжте кружечками помідор, викладіть його, а потім шматочки моцарели і зелень на тісто, поперчіть трохи.
9. Запікайте піцу в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин. Подавайте піцу гарячої.