Домашня ковбаса з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Багато господинь віддають перевагу домашню ковбасу, відмовляючись від покупної. Рецептів такої смакоти існує чимало. Цей відрізняється своєю оригінальністю, адже до складу ковбаси входить чорнослив.
Опис приготування:
Щоб приготувати смачну ковбасу, вам знадобиться свіже м'ясо. Замість свинини можна використовувати курку, яловичину або баранину. Якщо у вас нежирний шматочок м'яса, то в фарш можна додати шматочки сала. Щоб дізнатися, як приготувати ковбасу своїми руками, прочитайте цей рецепт.
- Свинина - 1, 5 кілограма
- Часник - 1 штука
- Чорнослив - 150 грам
- Sushenaya Cranberries - 70 грам
- Мелений чорний перець - 1, 5 чайних ложки
- Холодна вода - 2/3 склянки
- Сушений базилік - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Свиняча черева - За смаком
Свинину вимийте і зачистите від плівок. Наріжте дрібними кубиками і покладіть в глибоку миску. Потім наріжте чорнослив без кісточки і додайте його до свинини разом з журавлиною.
Часник очистіть і нарубати за допомогою ножа. Додайте його разом з меленим перцем і базиліком до м'яса. Сушений базилік можна замінити свіжим, попередньо подрібнивши його.
Череву покладіть в миску і залийте теплою водою. Залиште на 20 хвилин, потім почистіть її в обех сторін і ретельно промийте під проточною водою.
У фарш додайте сіль і холодну воду, перемішайте всі інгредієнти. Наповніть масою череву, скручуючи її через кожні 15 сантиметрів. Чи не начиняють її занадто щільно.
Викладіть ковбасу в форму для запікання. Потім розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте в ній ковбасу 30 хвилин, переверніть на іншу сторону і готуйте ще 25 хвилин. Смачного!