Рецепт Домашня ковбаса з чорносливом фото

Домашня ковбаса з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Свинина
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Багато господинь віддають перевагу домашню ковбасу, відмовляючись від покупної. Рецептів такої смакоти існує чимало. Цей відрізняється своєю оригінальністю, адже до складу ковбаси входить чорнослив.

Щоб приготувати смачну ковбасу, вам знадобиться свіже м'ясо. Замість свинини можна використовувати курку, яловичину або баранину. Якщо у вас нежирний шматочок м'яса, то в фарш можна додати шматочки сала. Щоб дізнатися, як приготувати ковбасу своїми руками, прочитайте цей рецепт.

  • Свинина - 1, 5 кілограма
  • Часник - 1 штука
  • Чорнослив - 150 грам
  • Sushenaya Cranberries - 70 грам
  • Мелений чорний перець - 1, 5 чайних ложки
  • Холодна вода - 2/3 склянки
  • Сушений базилік - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Свиняча черева - За смаком
домашня ковбаса з чорносливом - фото крок 1
Свинину вимийте і зачистите від плівок. Наріжте дрібними кубиками і покладіть в глибоку миску. Потім наріжте чорнослив без кісточки і додайте його до свинини разом з журавлиною.
домашня ковбаса з чорносливом - фото крок 2
Часник очистіть і нарубати за допомогою ножа. Додайте його разом з меленим перцем і базиліком до м'яса. Сушений базилік можна замінити свіжим, попередньо подрібнивши його.
домашня ковбаса з чорносливом - фото крок 3
Череву покладіть в миску і залийте теплою водою. Залиште на 20 хвилин, потім почистіть її в обех сторін і ретельно промийте під проточною водою.
домашня ковбаса з чорносливом - фото крок 4
У фарш додайте сіль і холодну воду, перемішайте всі інгредієнти. Наповніть масою череву, скручуючи її через кожні 15 сантиметрів. Чи не начиняють її занадто щільно.
домашня ковбаса з чорносливом - фото крок 5
Викладіть ковбасу в форму для запікання. Потім розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте в ній ковбасу 30 хвилин, переверніть на іншу сторону і готуйте ще 25 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти