Домашня ковбаса в кишках
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати найсмачнішу ковбасу? Скористайтеся цим рецептом - і на вашому столі до звичайного обіду або до свята буде відмінна ароматна ковбаса з натуральних інгредієнтів. Пробуємо!
Смачну і ароматну домашню ковбасу приготувати не так вже й складно, як може здатися на перший погляд. Купуємо м'ясо, натуральні очищені кишки і приступаємо до готування. І в цьому вам допоможе цей простий рецепт, в якому я розповім і покажу, як приготувати домашню ковбасу в кишках. М'ясо можна брати будь-який, можна його перемолоти, можна нарізати кубиками. А мені більше подобається ось такий варіант. Для аромату можна додавати часник і інші улюблені спеції.
- Свинина - 2 кілограма (м'якоть)
- Сало - 400 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 2/3 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений - 0, 5 чайних ложки
- Кишки - 1 штука (приблизно 1.5-2 м)
М'ясо ретельно промиємо і обсушити. Тоді поділіться ним на три частини.
Зрізаємо з сала шкурку. Нарізаємо сало на невеликі шматочки.
Третю частину м'яса нарізаємо невеликими кубиками (розміром приблизно по 1 см).
Час, що залишився м'ясо і сало пропускаємо через м'ясорубку. Грати вибираємо із середніми дірочками.
Змішуємо вийшов фарш з шматочками м'яса, додаємо сіль, перець і мускатний горіх. Перемішуємо.
Зав'язуємо ниткою кінець кишки, за допомогою спеціальної насадки начиняє м'ясною масою.
Чи не набивайте кишки занадто туго, так як ковбаса може лопнути в процесі запікання. Зав'язуємо другий кінець ковбаси.
Наливаємо в форму для запікання трошки води, викладаємо в неї ковбасу.
Через 5-7 см. Протикаємо ковбасу гострою голкою, ставимо її запікатися в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 40.