Рецепт Домашня ковбаса в кишках фото

Домашня ковбаса в кишках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Сало
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Хочете приготувати найсмачнішу ковбасу? Скористайтеся цим рецептом - і на вашому столі до звичайного обіду або до свята буде відмінна ароматна ковбаса з натуральних інгредієнтів. Пробуємо!

Опис приготування:

Смачну і ароматну домашню ковбасу приготувати не так вже й складно, як може здатися на перший погляд. Купуємо м'ясо, натуральні очищені кишки і приступаємо до готування. І в цьому вам допоможе цей простий рецепт, в якому я розповім і покажу, як приготувати домашню ковбасу в кишках. М'ясо можна брати будь-який, можна його перемолоти, можна нарізати кубиками. А мені більше подобається ось такий варіант. Для аромату можна додавати часник і інші улюблені спеції.

  • Свинина - 2 кілограма (м'якоть)
  • Сало - 400 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Перець чорний мелений - 2/3 чайних ложки
  • Мускатний горіх мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Кишки - 1 штука (приблизно 1.5-2 м)
домашня ковбаса в кишках - фото крок 1
М'ясо ретельно промиємо і обсушити. Тоді поділіться ним на три частини.
домашня ковбаса в кишках - фото крок 2
Зрізаємо з сала шкурку. Нарізаємо сало на невеликі шматочки.
домашня ковбаса в кишках - фото крок 3
Третю частину м'яса нарізаємо невеликими кубиками (розміром приблизно по 1 см).
домашня ковбаса в кишках - фото крок 4
Час, що залишився м'ясо і сало пропускаємо через м'ясорубку. Грати вибираємо із середніми дірочками.
домашня ковбаса в кишках - фото крок 5
Змішуємо вийшов фарш з шматочками м'яса, додаємо сіль, перець і мускатний горіх. Перемішуємо.
домашня ковбаса в кишках - фото крок 6
Зав'язуємо ниткою кінець кишки, за допомогою спеціальної насадки начиняє м'ясною масою.
домашня ковбаса в кишках - фото крок 7
Чи не набивайте кишки занадто туго, так як ковбаса може лопнути в процесі запікання. Зав'язуємо другий кінець ковбаси.
домашня ковбаса в кишках - фото крок 8
Наливаємо в форму для запікання трошки води, викладаємо в неї ковбасу.
домашня ковбаса в кишках - фото крок 9
Через 5-7 см. Протикаємо ковбасу гострою голкою, ставимо її запікатися в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 40.

Схожі рецепти