Домашні сардельки зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Ми настільки звикли купувати вже готові сосиски, ковбаси і сардельки, що для нас звучить досить дивно зробити фарш для них вдома. А це даремно, адже виходить набагато смачніше магазинних.
Якщо вам набридло є ненатуральні ковбасні вироби, то ознайомтеся з рецептом, як приготувати домашні сардельки зі свинини. Вам знадобиться м'ясорубка, духовка і терпіння. Зате самих сардельок виходить багато. Досить поїсти на кілька раз. Вони будуть в міру гострими і дуже апетитні!
- Свинина нежирна - 1100 грам
- Свинина жирна - 600 грам
- Сало - 600 грам
- Гірчиця порошкова - 0, 5 чайних ложки
- Свинячі кишки - 1 штука(1, 5 м)
- Крижана вода - 150 мілілітрів
- Цукор - 0, 25 чайних ложки
- Часник сухий - 0, 25 чайних ложки
- Мускатний горіх сухий - 0, 25 чайних ложки
- Мелений білий перець - 0, 25 чайних ложки
- Сіль нітритний - 15 грам
- Сіль кухонна - 30 грам
Все м'ясо і сало наріжте на невеликі шматочки. Після цього заберіть його в холодильник до невеликого зледеніння.
Тепер будемо готувати сам фарш. Пропустіть через м'ясорубку свинину з салом. Спочатку подрібнюють на середній насадці, а потім - на паштетною решітці (дрібної).
Далі додавайте все спеції і солі в фарш. Гарненько замішуйте.
Дістаньте комбайн і, в процесорі з ножами, перейдіть фарш. Для цього розділіть його на порції і підливайте трохи крижаної води.
Одягніть на м'ясорубку насадку для приготування ковбаси. Промийте кишку і наповнюйте її фаршем. Вийде три відрізки по 50 сантиметрів. Потім приберіть сардельки в холодильник на години 4.
Дістаньте вироби, відправляйте їх в духовку на решітці. Час запікайте при невеликій температурі і ще годину - при 180 градусах. Ідеально, якщо у вас є термощуп, який потрібно встановити в саму сардельку. Вона повинна бути нагріта до 70 градусів.
Через 2 години вироби можна діставати. Приберіть їх на добу в холодильник, а потім вже пробуйте!