Домашні пельмені
(покроковий рецепт з фото)
Домашні пельмені - це завжди дуже смачно. Але крім того, що це просто смачно, процес приготування пельменів приносить величезне задоволення і веселощі. Ми часто робимо це всією сім'єю!
Я пропоную найпростіший рецепт приготування домашніх пельменів в світі. Мені здається в кожному російському будинку обов'язково знайдеться така форма як у мене. Якщо не у вас, так у вашій бабусі точно є така
До речі, по даним рецептом домашніх пельменів виходить рівно 169 штук. Здорово, Чи не справедливість?
Домашні пельмені з маслецо і сметанкою, посипані перцем свіжомеленим… Що може бути краще?
- Фарш - 500 грам
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Майоран - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Яйце - 1-2 штук (кол-во залежить від розміру)
- Вода або молоко - 200 мілілітрів
- Борошно - 200 грам
Фарш викладаємо в зручну посуд. Додаємо сіль, перець, майоран, три ложки молока і гарненько замішуємо.
Потім замішуємо тісто. Для цього в глибоку чашу розбиваємо два яйця, додаємо дрібку солі і вливаємо воду або молоко. Добре розмішуємо і починаємо потихеньку всипати борошно і перемішувати лопаткою. Потім тісто вимішуємо руками.
Замішуємо грудочку тесту. Важливо не переборщити з борошном!
Беремо форму.
Беремо частину тіста і розгортаємо круглий млинець. Тісто має бути досить тонким, але ні в якому разі не дірявим. Блін з тіста вкладаємо на форму.
Викладаємо грудочки з м'яса в те місце де в формі дірочки. М'яса не повинно бути занадто багато (але і мало погано). Важливо, щоб м'ясо не потрапляло на краю, де буде склеюватися тісто з тестом. Потім м'ясо накриваємо ще одним млинцем з тіста.
Потім беремо качалку і починаємо акуратно прокатувати нею по верхньому тесту. Катаємо до тих пір поки не проявиться форма. Тісто, час, що залишився по краях збираємо і розгортаємо з нього млинці.
Перевертаємо форму і Трес її. Деякі пельмені випадуть самі, деяким потрібно буде допомогти пальцем. Пельмені складаємо на блюдо. Частина заморожуємо, а частина готуємо відразу.
Варимо домашні пельмені як і звичайні Подаємо з маслом і зі сметаною. Смачного!