Цвітна капуста з помідорами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна і смачна овочева запіканка в духовці. Для її приготування нам знадобиться трохи овочів і півгодини вільного часу. І результат - смачна страва на обід.
Чудову запіканку з кольорової капусти і помідорів досить просто приготувати. Спочатку злегка відваріть капусту в суміші води і вина. На сковороді обсмажити цибулю, часник і червоний перець. Поріжте помідори і кріп, потріть сир. У змащену форму для запікання викладіть капусту, додайте спеції, потім розкладіть помідори і обсмажені овочі. Дайте страві 20 хвилин запекти в духовці. Потім посипте кропом і сиром і поверніть в духовку ще на 25 хвилин. На стіл подавайте в гарячому вигляді з соусом до смаку і білим хлібом. Смачного!
- Кольорова капуста - 1 штука
- Червоний солодкий перець - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Гілочка кропу - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сир - 150 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Біле вино - 3 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком
Розберіть капусту на суцвіття, provara 3 хвилини в киплячій суміші води і вина, відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвої рідини.
Поріжте білу частину цибулі-порею, червоний перець, потріть часник. Обсмажте цибулю на сковороді, потім додайте перець і часник і протушкувати під кришкою 10 хвилин на слабкому вогні.
Змастіть форму для запікання, викладіть капусту, додайте спеції і сіль за смаком. Зверху розкладіть часточки помідорів.
Зверху розподіліть обсмажені овочі і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин. Потім посипте блюдо подрібненим кропом і тертим сиром. Поверніть в духовку ще на 25 хвилин до утворення рум'яної хрусткої скоринки. На стіл подавайте в гарячому вигляді з соусом до смаку і білим хлібом.