Цвітна капуста в сухарях
(покроковий рецепт з фото)
Цвітна капуста в сухарях готується в духовці. Вона виходить хрусткою зовні і м'якою всередині. Така капуста (для мене - просто! ) цілком замінює солодку здобу, до того ж, вона набагато корисніше.
Цвітну капусту в сухарях можна смажити в олії в сковороді, а можна запікати в духовці. Другий спосіб позбавляє від зайвого жиру і не масла. До того ж, в духовці приготована капуста виходить супер хрусткою.
Як приготувати кольорову капусту в сухарях?
1. Цвітну капусту промийте і розділіть на суцвіття.
2. Суцвіття покладіть в каструлю, залийте холодною водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Поваріть хвилин 7-9. Потім відкиньте на друшляк.
3. Змішайте в тарілці мелену паприку, чорний перець, борошно і сіль.
4. В іншій широкій мисці збийте вінчиком яйця.
5. На третю тарілку викладіть панірувальні сухарі.
6. Увімкніть духовку на 210 градусів. Підготуйте лист - застелите його папером для випічки.
7. Обварені суцвіття цвітної капусти спочатку обваляйте в борошні, потім - в яйці і в панірувальних сухарях. Викладіть на застелений деко.
8. Випікайте кольорову капусту в панірувальних сухарях протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору. Подавайте з улюбленим соусом. Можна змішати майонез з томатною пастою. Або до майонезу додати пропущений через прес часник, тертий на дрібній тертці сир і посічену зелень.
Смачного!
- Кольорова капуста (голова) - 1 штука
- Борошно - 5-6 Ст. Ложок
- Паприка мелена - 1/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Сіль дрібна - 1/4 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 1 Склянка
Як приготувати кольорову капусту в сухарях?
1. Цвітну капусту промийте і розділіть на суцвіття.
2. Суцвіття покладіть в каструлю, залийте холодною водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Поваріть хвилин 7-9. Потім відкиньте на друшляк.
3. Змішайте в тарілці мелену паприку, чорний перець, борошно і сіль.
4. В іншій широкій мисці збийте вінчиком яйця.
5. На третю тарілку викладіть панірувальні сухарі.
6. Увімкніть духовку на 210 градусів. Підготуйте лист - застелите його папером для випічки.
7. Обварені суцвіття цвітної капусти спочатку обваляйте в борошні, потім - в яйці і в панірувальних сухарях. Викладіть на застелений деко.
8. Випікайте кольорову капусту в панірувальних сухарях протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору. Подавайте з улюбленим соусом. Можна змішати майонез з томатною пастою. Або до майонезу додати пропущений через прес часник, тертий на дрібній тертці сир і посічену зелень.
Смачного!