Цукіні в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться легко і смачно перекусити, але особливо не напружуватися, я готую цукіні в духовці. Поки духовка нагрівається, розрізаю цукіні, витрушую вміст холодильника і - вуаля! - блюдо готово!
Приготовлені цукіні в духовці можна подавати в якості легкої гарячої закуски або шикарного овочевого гарніру. Цукіні виходять соковитими, помидорчик надає характерну кислинку, а сир - солодкість. Обов'язково спробуйте, це дуже смачно!
Як приготувати цукіні в духовці?
1. Духовку дозволите нагріватися до 200 градусів. Деко застеліть папером для випічки.
2. Цукіні промийте і розріжте два рази вздовж. Повинні вийти 3 часточки.
3. Викладіть шматочки цукіні на деко і змастіть верхню частину оливковою олією. Зручно це робити за допомогою кондитерської пензлика, але можна і пальцями Посоліть, поперчіть, видавіть на кожен шматочок часнику через прес.
4. Сир натріть на тертці або тонко наріжте. Відмінно, якщо у Вас є Пармезан, але підійде і будь-який інший твердий сир. Наріжте на цукіні і Моцареллу або сулугуні (можна використовувати будь-який легкоплавкий сир).
5. Помідорчики промийте і наріжте пластами. Викладіть на сир. Можна використовувати і великі помідори будь-якого сорту, тільки тоді їх треба буде порізати більш маленькими пластами, щоб вони "вдало" розмістилися на цукіні з сиром.
6. Готові цукіні відправляйте в духовку на 20 хвилин. Готовність визначайте по булькаючої сиру. Він повинен бути золотистого кольору.
Смачного!
- Cukini - 2 штуки
- Сир твердий - 100 грам
- Сир Моцарелла (сулугуні) - 100 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Помідори (чері) - 8 штук
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
Як приготувати цукіні в духовці?
1. Духовку дозволите нагріватися до 200 градусів. Деко застеліть папером для випічки.
2. Цукіні промийте і розріжте два рази вздовж. Повинні вийти 3 часточки.
3. Викладіть шматочки цукіні на деко і змастіть верхню частину оливковою олією. Зручно це робити за допомогою кондитерської пензлика, але можна і пальцями Посоліть, поперчіть, видавіть на кожен шматочок часнику через прес.
4. Сир натріть на тертці або тонко наріжте. Відмінно, якщо у Вас є Пармезан, але підійде і будь-який інший твердий сир. Наріжте на цукіні і Моцареллу або сулугуні (можна використовувати будь-який легкоплавкий сир).
5. Помідорчики промийте і наріжте пластами. Викладіть на сир. Можна використовувати і великі помідори будь-якого сорту, тільки тоді їх треба буде порізати більш маленькими пластами, щоб вони "вдало" розмістилися на цукіні з сиром.
6. Готові цукіні відправляйте в духовку на 20 хвилин. Готовність визначайте по булькаючої сиру. Він повинен бути золотистого кольору.
Смачного!