Рецепт Цукіні в духовці фото

Цукіні в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Цукіні
Низькокалорійні , Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На полуденок , На швидку руку
Гарніри
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Коли хочеться легко і смачно перекусити, але особливо не напружуватися, я готую цукіні в духовці. Поки духовка нагрівається, розрізаю цукіні, витрушую вміст холодильника і - вуаля! - блюдо готово!

Опис приготування:

Приготовлені цукіні в духовці можна подавати в якості легкої гарячої закуски або шикарного овочевого гарніру. Цукіні виходять соковитими, помидорчик надає характерну кислинку, а сир - солодкість. Обов'язково спробуйте, це дуже смачно!

Як приготувати цукіні в духовці?

1. Духовку дозволите нагріватися до 200 градусів. Деко застеліть папером для випічки.

2. Цукіні промийте і розріжте два рази вздовж. Повинні вийти 3 часточки.

3. Викладіть шматочки цукіні на деко і змастіть верхню частину оливковою олією. Зручно це робити за допомогою кондитерської пензлика, але можна і пальцями Посоліть, поперчіть, видавіть на кожен шматочок часнику через прес.

4. Сир натріть на тертці або тонко наріжте. Відмінно, якщо у Вас є Пармезан, але підійде і будь-який інший твердий сир. Наріжте на цукіні і Моцареллу або сулугуні (можна використовувати будь-який легкоплавкий сир).

5. Помідорчики промийте і наріжте пластами. Викладіть на сир. Можна використовувати і великі помідори будь-якого сорту, тільки тоді їх треба буде порізати більш маленькими пластами, щоб вони"вдало" розмістилися на цукіні з сиром.

6. Готові цукіні відправляйте в духовку на 20 хвилин. Готовність визначайте по булькаючої сиру. Він повинен бути золотистого кольору.

Смачного!

  • Cukini - 2 штуки
  • Сир твердий - 100 грам
  • Сир Моцарелла (сулугуні) - 100 грам
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Помідори (чері) - 8 штук
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
Приготовлені цукіні в духовці можна подавати в якості легкої гарячої закуски або шикарного овочевого гарніру. Цукіні виходять соковитими, помидорчик надає характерну кислинку, а сир - солодкість. Обов'язково спробуйте, це дуже смачно!

Як приготувати цукіні в духовці?

1. Духовку дозволите нагріватися до 200 градусів. Деко застеліть папером для випічки.

2. Цукіні промийте і розріжте два рази вздовж. Повинні вийти 3 часточки.

3. Викладіть шматочки цукіні на деко і змастіть верхню частину оливковою олією. Зручно це робити за допомогою кондитерської пензлика, але можна і пальцями Посоліть, поперчіть, видавіть на кожен шматочок часнику через прес.

4. Сир натріть на тертці або тонко наріжте. Відмінно, якщо у Вас є Пармезан, але підійде і будь-який інший твердий сир. Наріжте на цукіні і Моцареллу або сулугуні (можна використовувати будь-який легкоплавкий сир).

5. Помідорчики промийте і наріжте пластами. Викладіть на сир. Можна використовувати і великі помідори будь-якого сорту, тільки тоді їх треба буде порізати більш маленькими пластами, щоб вони"вдало" розмістилися на цукіні з сиром.

6. Готові цукіні відправляйте в духовку на 20 хвилин. Готовність визначайте по булькаючої сиру. Він повинен бути золотистого кольору.

Смачного!

Схожі рецепти