Цукіні з фаршем в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт я зазвичай використовую, коли до нас в гості заїжджають друзі, тоді я подаю до столу ароматні й соковиті цукіні з фаршем, приготовані в духовці. Всі залишаються від цього блюда в повному захваті.
Знаючи, як приготувати цукіні з фаршем в духовці, ви завжди зможете зробити дійсно просте і смачне блюдо. Такі соковиті і ароматні цукіні ви можете приготувати не тільки для гостей, як це роблю я, але і запропонувати їх своїм рідним на вечерю. Мені здається, що бракуватиме таку людину, якому б це блюдо не сподобалося.
- Cukini - 4 штуки (середні)
- Фарш з індички - 170 грам
- Фарш свинячий - 100 грам
- Фарш яловичий - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1, 5 штуки(0, 5 - в фарш, 1 - в соус)
- Перець червоний болгарський - 0, 5-1 штуки
- Соус томатний - 1 Склянка
- Орегано сушений - 0, 5 чайних ложки
- Чебрець сушений - 1/4 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку ми промиваємо цукіні під проточною водою, витираємо їх насухо. Розрізаємо кожен кабачок навпіл і за допомогою ложки витягаємо з цукіні м'якоть.
М'якоть разом з половиною цибулини дрібно нарізаємо і змішуємо з фаршем, орегано і чебрецем, додаємо сіль за смаком і мелений перець. Гарненько все перемішуємо, начиняє отриманою сумішшю цукіні, у вас ще повинна залишитися начинка. Викладаємо кабачки в змащену маслом форму, ставимо їх поки що в розігріту до 190 градусів духовку.
Поки запікаються цукіні, ми займемося соусом. Для нього розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому до золотистого кольору дрібно нарізаний лук і болгарський перець кубиками. Потім викладаємо на сковороду залишилася начинку, продовжуємо все смажити, поки м'ясо не стане рум'яним. Після цього додаємо томатний соус, приправляем все сіллю і меленим перцем, перемішуємо. Дістаємо з духовки цукіні, викладаємо навколо них приготований соус, ставимо страву ще на 45-60 хвилин в розігріту до 150 градусів духовку. Як тільки цукіні стануть м'якими, можна вимикати вогонь. Наше блюдо готово. Приємного всім апетиту!