Човники з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і проста домашня випічка, яка підійде і для сімейного чаювання або для святкового столу. Беріть на замітку!
Приготувати човники з куркою можна на сніданок, в якості перекусу або для фуршету на святковий стіл. Ніжні, соковиті, ароматні, вони сподобаються дітям і дорослим. Начинку можете сміливо видозмінювати за своїм смаком. Залежно від розміру човників вийде від 8 до 14 штук.
- Тісто листкове - 500 грам (у мене дріжджове)
- Цибуля - 2 штуки
- Куряче філе - 300 грам (у мене грудка)
- Сир - 150 грам
- Прованські трави - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Тісто листкове заздалегідь розморозити при кімнатній температурі.
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте до м'якості.
Додайте нарізане невеликими шматочками куряче філе. Додайте прованські трави, сіль і перець за смаком.
Все перемішайте і обсмажте приблизно протягом 2-3 хвилин, поки м'ясо не побіліє.
Кожен пласт тесту по черзі розкачати на присипаної борошном поверхні, товщиною приблизно 3-4 мм. Наріжте тісто на квадрати, в залежності від бажаного розміру самих човників. У мене з двох шарів тесту вийшло 12 штук. На кожен шматочок викладіть по центру трохи начинки.
Рясно посипте начинку тертим сиром.
З'єднайте краю піднімаючи їх злегка з боків руками, щоб вийшли своєрідні човники.
Перекладіть заготовки на деко, застелене пергаментом, змастіть збитим жовтком і запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів близько 20-25 хвилин.
Човники з куркою готові.
Смачного!