Човники з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і проста домашня випічка, яка підійде і для сімейного чаювання або для святкового столу. Беріть на замітку!
Приготувати човники з куркою можна на сніданок, в якості перекусу або для фуршету на святковий стіл. Ніжні, соковиті, ароматні, вони сподобаються дітям і дорослим. Начинку можете сміливо видозмінювати за своїм смаком. Залежно від розміру човників вийде від 8 до 14 штук.
- Тісто листкове - 500 грам (у мене дріжджове)
- Цибуля - 2 штуки
- Куряче філе - 300 грам (у мене грудка)
- Сир - 150 грам
- Прованські трави - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
![човники з куркою - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/lodochki_s_kuricei-631755.webp)
Підготуйте всі інгредієнти. Тісто листкове заздалегідь розморозити при кімнатній температурі.
![човники з куркою - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/lodochki_s_kuricei-631756.webp)
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте до м'якості.
![човники з куркою - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/lodochki_s_kuricei-631757.webp)
Додайте нарізане невеликими шматочками куряче філе. Додайте прованські трави, сіль і перець за смаком.
![човники з куркою - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/lodochki_s_kuricei-631758.webp)
Все перемішайте і обсмажте приблизно протягом 2-3 хвилин, поки м'ясо не побіліє.
![човники з куркою - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/lodochki_s_kuricei-631759.webp)
Кожен пласт тесту по черзі розкачати на присипаної борошном поверхні, товщиною приблизно 3-4 мм. Наріжте тісто на квадрати, в залежності від бажаного розміру самих човників. У мене з двох шарів тесту вийшло 12 штук. На кожен шматочок викладіть по центру трохи начинки.
![човники з куркою - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/lodochki_s_kuricei-631760.webp)
Рясно посипте начинку тертим сиром.
![човники з куркою - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/lodochki_s_kuricei-631761.webp)
З'єднайте краю піднімаючи їх злегка з боків руками, щоб вийшли своєрідні човники.
![човники з куркою - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/lodochki_s_kuricei-631762.webp)
Перекладіть заготовки на деко, застелене пергаментом, змастіть збитим жовтком і запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів близько 20-25 хвилин.
![човники з куркою - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/lodochki_s_kuricei-631763.webp)
Човники з куркою готові.
![човники з куркою - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/lodochki_s_kuricei-631764.webp)
Смачного!