Човники з картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Всього три інгредієнти, зате яке колоритне і смачна страва у нас виходить! Ви можете порадувати своїх рідних незвичайним вечерею, сміливо виставляти човники на святковий стіл. Ділюся рецептом!
Мої домашні просто обожнюють це блюдо і, коли я готую його, у нас вдома починається просто свято якесь, хоча насправді це дуже простий рецепт човників з картоплі з мінімальною кількістю інгредієнтів. Іноді я готую його і на святковий обід, смак може і не найвишуканіший, але на столі виглядає дуже оригінально і яскраво. Тому я просто розповім вам, як приготувати човники з картоплі, а ви самі знайдете для них правильне застосування. Хай щастить!
- Картопля (середній) - 10 штук
- Грудинка копчена - 600 грам
- Сир твердий - 600 грам
- Сіль - - За смаком
- Спеції - - За смаком
Насамперед картопля необхідно помити, якщо він молодий, або почистити, якщо ні. Потім ми розрізаємо його вздовж на дві рівні частини. Складаємо його в глибоку миску, там солимо і заправляємо спеціями. Я зазвичай використовую чорний перець і свіжу або сушену зелень.
Нарізаємо сир і грудинку так, щоб за розміром шматочки приблизно збігалися з розміром наших картоплин-човників.
Викладаємо картоплю на деко, а щоб він добре тримався можна зробити на його вершині невеликий зріз. На картопля зверху кладемо шматочок грудинки і шматочок сиру і закріплюємо все зубочисткою рівно посередині
Ставимо човники в розігріту до 180 градусів духовку і готуємо приблизно годину. Через годинку перевіряємо готовність страви акуратно проткнув картоплю ножем. Якщо входить легко, значить, човники вже готові.
І заключний етап - це створення вітрил. Нарізаємо тонкі пласти сиру і закріплюємо його на зубочистці. Таким чином, ми отримуємо дуже красивий морський флот у себе вдома. Робимо хвилі з листя салату і наші човники готові до відплиття на святковий стіл.