Човники з баклажанів з сосисками
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани - човники з сосисками і овочами, запечені в духовці припадуть до смаку і дітям, і дорослим. Блюдо просте, але ситне і дуже смачне!
Такі баклажани можна подати на закуску або як самостійну страву. Сосиски можуть бути копченими, вареними або будь-які інші за смаком. Сорти сиру беріть ті, які добре плавляться в духовці. Удачі вам в приготуванні цього чудового блюда!
- Баклажан - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Помідор - 0, 5 штуки
- Сосиски - 2 штуки
- Сир твердий - 30 грам
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Баклажан помийте і розріжте вздовж на дві частини.
З кожної половинки баклажана видаліть частину м'якоті за допомогою чайної ложки, залишаючи бортики.
Приготуйте начинку. М'якоть баклажана наріжте кубиками і викладіть в сковороду.
Додайте дрібно нарізану цибулю. Налийте соняшникову олію і обсмажуйте баклажани з цибулею протягом 10 хвилин, помішуючи.
Помідор дрібно наріжте і відправте в сковороду.
Посоліть за смаком і тушкуйте овочі ще 3-4 хвилини.
У половинки баклажана покладіть по сосиску, потім викладіть у форму для запікання.
Зверху розподіліть овочеву начинку.
Налийте в форму трохи води і відправте баклажани - човники в духовку, заздалегідь розігріту до 190 градусів. Готуйте 40-45 хвилин.
Вийміть баклажани з духовки і посипте тертим сиром.
Поверніть баклажани в духовку на 5 хвилин, щоб сир розплавився.
Чудові баклажани-човники з сосисками готові.
Ось так страва виглядає в розрізі.