Рецепт Червоний рис «Рубін» фото

Червоний рис «Рубін»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти , Крупи , Огірок , Часник , Мал
Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 20 хв.

У нашому розумінні рис - це звичайний гарнір, який не володіє особливим смаком. Спробуйте замінити звичний білий рис чорним, червоним або диким. Розповім, як приготувати червоний рис «Рубін».

Опис приготування:

Такий рис краще приготувати в воке, він допомагає зберегти користь і вітаміни всіх речовин. В Японії, Китаї, В'єтнамі та інших азійських країнах люди постійно їдять рис, завдяки чому вони живуть довго. Рис відмінно поєднується з морепродуктами, м'ясом, рибою і овочами, тому це дуже хороший вибір.

  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Морква - 1 штука
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Рибний соус - 2 Ст. Ложки
  • Braai - 1/2 пучка
  • Креветки - 8-10 штук
  • Огірок - 1 штука
1
У каструлю налийте 5 склянок води, доведіть до кипіння і відправте промитий червоний рис, відваріть до готовності (45 хвилин), потім залиште рис під кришкою на 10 хвилин.
2
Очистіть і вимийте морква, подрібніть її тонкими смужками. Креветки очистіть і гарненько вимийте.
3
Вок розігрійте, потім влийте масло і викладіть моркву, креветки. Обсмажте до готовності морепродуктів (2-3 хвилини).
4
Дрібно наріжте часник і додайте його в вок, готуйте ще 30 секунд, а потім відправте червоний рис і готуйте ще пару хвилин.
5
Вимийте і наріжте невеликими шматочками зелену цибулю, додайте його в вок, а потім влийте рибний соус, перемішайте.
6
Готовий рис викладіть на блюдо і прикрасьте дрібно рубаною кінзою і огірком, можна полити соком лайма.

Схожі рецепти