Червоний рис «Рубін»
(покроковий рецепт з фото)
У нашому розумінні рис - це звичайний гарнір, який не володіє особливим смаком. Спробуйте замінити звичний білий рис чорним, червоним або диким. Розповім, як приготувати червоний рис «Рубін».
Такий рис краще приготувати в воке, він допомагає зберегти користь і вітаміни всіх речовин. В Японії, Китаї, В'єтнамі та інших азійських країнах люди постійно їдять рис, завдяки чому вони живуть довго. Рис відмінно поєднується з морепродуктами, м'ясом, рибою і овочами, тому це дуже хороший вибір.
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Морква - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Рибний соус - 2 Ст. Ложки
- Braai - 1/2 пучка
- Креветки - 8-10 штук
- Огірок - 1 штука
1
У каструлю налийте 5 склянок води, доведіть до кипіння і відправте промитий червоний рис, відваріть до готовності (45 хвилин), потім залиште рис під кришкою на 10 хвилин.
2
Очистіть і вимийте морква, подрібніть її тонкими смужками. Креветки очистіть і гарненько вимийте.
3
Вок розігрійте, потім влийте масло і викладіть моркву, креветки. Обсмажте до готовності морепродуктів (2-3 хвилини).
4
Дрібно наріжте часник і додайте його в вок, готуйте ще 30 секунд, а потім відправте червоний рис і готуйте ще пару хвилин.
5
Вимийте і наріжте невеликими шматочками зелену цибулю, додайте його в вок, а потім влийте рибний соус, перемішайте.
6
Готовий рис викладіть на блюдо і прикрасьте дрібно рубаною кінзою і огірком, можна полити соком лайма.