Часниковий сир
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 15 хв.
Часниковий сир намазується на хліб або сухарики і подається в якості закуски. Сир виходить досить гострим, вершковим, яскравим за смаком. Такий сир можна приготувати про запас і зберігати в холодильнику.
Опис приготування:
Часниковий сир не тільки порадує вас в якості закуски, але і захистить від зиязиках застуди. Для побачення, бути може, така закуска не надто годиться, але для всіх інших випадків зійде.
- Часник - 2-5 зубчиків
- Сир тертий - 60-70 грам
- Масло оливкове - 1 Чайна ложка
- Білий винний оцет - 1/2 чайних ложки
- Петрушка (гілочки) - 2-4 штук
- Сіль - 1 щіпка
1. Приготуйте все інгредієнти. Нам знадобиться також ступка, бажано мармурова.
2. У ступку покладіть очищені зубчики часнику і сіль.
3. Якщо у вас немає тертого сиру, натріть його на дрібній тертці.
4. Додайте сир в ступку до часнику і солі, пам'ятайте. Приготуйте оцет і оливкове масло.
5. У ступку додайте олію, оцет і подрібнену петрушку. Перемішайте і пам'ятайте.
6. Часниковий сир готовий! Намастіть на батон або сухарики і подавайте! Смачного!