Бурекас зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Бурекас - це традиційні несолодкі турецькі пироги. Їх готують з листкового тіста з різними начинками. Розповім про одну з варіацій начинок - шпинатній. Буде смачно!
Найпростіша начинка - це сир, додайте до нього шпинат, можна іншу зелень, а також сир. Вийде цікаве і смачне поєднання. Подавайте їх теплими або вже остиглими. Обіцяю, одним пиріжком не відбутися!
- Листкове тісто - 500 грам
- Шпинат заморожений - 500 грам
- Сир "пармезан" - 50 грам
- Яйця - 2 штуки
- Кунжутне насіння - 2 Ст. Ложки
- Сир - 250 грам
- М'ята - 4 штуки
- Жовток - 1 штука
1
Промийте м'яту і подрібніть. Натріть пармезан на середній терці. Розімніть сир виделкою.
2
Покладіть в каструлю заморожений шпинат, накрийте кришкою і нагрівайте на маленькому вогні протягом 5 хвилин. По закінченню часу, злийте з каструлі зайву воду. Додайте в каструлю пармезан, сир, м'яту, 2 яйця, сіль і перець за смаком.
3
Посипте поверхню борошном і тонко розкачати тісто. Наріжте квадратами.
4
Візуально Роздеріть квадрат тесту на 2 частини. На одну половинку викладіть начинку і накрийте другою. Змастіть заготовки збитим з 1 столовою ложкою яйцем, посипте кунжутом.
5
Викладіть Бурекас на деко і запікайте протягом 15 хвилин при 200 градусах. Смачного!