Булочки сільські універсальні
(покроковий рецепт з фото)
Булочки з даного рецепта можна назвати універсальними, адже подавати їх можна з чим завгодно: м'ясним паштетом, соусом, варенням, молоком, вершковим маслом і т.Д. А приготувати їх легко і швидко!
Якщо ви давно шукали рецепт смачних і універсальних булочок на заквасці, які можна подавати до будь-якого блюдо, подивіться цей рецепт! Дані булочки будуть відмінно поєднуватися з вершковим маслом, джемом, підливою або гострим соусом, так як самі по собі вони не мають чітко вираженого смаку. Раджу вам прикрасити булочки кунжутом або змастити їх рослинною олією для більшого блиску. В якості закваски-стартера ви можете використовувати як пшеничне, так і житнє борошно. Нижче я розповім, як приготувати булочки сільські універсальні.
- Пшеничне борошно першого сорту - 800 грам(200 грам в опару, 600 грам в тісто)
- Вода кімнатної температури - 600 грам(200 грам в опару, 400 грам в тісто)
- Дріжджі (опара) - 400 грам
- Шпалерна житнє борошно - 100 грам
- Цільнозерновий пшеничне борошно - 100 грам
- Сіль - 18 грам
- Кунжут - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Дріжджі стартер - 1-2 Ст. Ложок
Приготуйте опару. Закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
У миску тістоміса додайте цельнозерновую пшеничне борошно, шпалерну житнє борошно і білу пшеничну муку. Перемішайте і додайте сіль. Додайте сіль, замісіть тісто на другій швидкості тістоміса протягом 3 хвилин.
Додайте закваску-опару. Продовжуйте заміс на другій швидкості ще три хвилини. Готове тісто округлятимете і покладіть у змащену олією миску. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3 годину.
Через 50 хвилин розтягніть тісто і складіть його. Переверніть його, округлятимете і залиште ще на 50 хвилин під плівкою. Знову розтягніть і складіть тісто і залиште до закінчення часу бродіння.
Викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню. Округлите, розріжте на 8 частин і округлятимете. Накрийте заготовки плівкою і залиште на 10-20 хвилин для відпочинку.
Сформуйте з кожної кульки джгут довгою 30-35 см. Поверніть джгут в формі цифри"6", перекрутити вийшла петлю і протягніть в неї вільний кінець джгута. Булочки присипте борошном, накрийте плівкою і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.
Перекладіть булочки на пергамент, змастіть рослинною олією і посипте кунжутом. Духовку разом з каменем для хліба розігрійте до 230 градусів і випікайте булочки 25-28 хвилин. Готові булочки остудіть на решітці. Смачного!