Рецепт Булочки сільські універсальні фото

Булочки сільські універсальні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Булочки з даного рецепта можна назвати універсальними, адже подавати їх можна з чим завгодно: м'ясним паштетом, соусом, варенням, молоком, вершковим маслом і т.Д. А приготувати їх легко і швидко!

Опис приготування:

Якщо ви давно шукали рецепт смачних і універсальних булочок на заквасці, які можна подавати до будь-якого блюдо, подивіться цей рецепт! Дані булочки будуть відмінно поєднуватися з вершковим маслом, джемом, підливою або гострим соусом, так як самі по собі вони не мають чітко вираженого смаку. Раджу вам прикрасити булочки кунжутом або змастити їх рослинною олією для більшого блиску. В якості закваски-стартера ви можете використовувати як пшеничне, так і житнє борошно. Нижче я розповім, як приготувати булочки сільські універсальні.

  • Пшеничне борошно першого сорту - 800 грам(200 грам в опару, 600 грам в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 600 грам(200 грам в опару, 400 грам в тісто)
  • Дріжджі (опара) - 400 грам
  • Шпалерна житнє борошно - 100 грам
  • Цільнозерновий пшеничне борошно - 100 грам
  • Сіль - 18 грам
  • Кунжут - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
  • Дріжджі стартер - 1-2 Ст. Ложок
булочки сільські універсальні - фото крок 1
Приготуйте опару. Закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
булочки сільські універсальні - фото крок 2
У миску тістоміса додайте цельнозерновую пшеничне борошно, шпалерну житнє борошно і білу пшеничну муку. Перемішайте і додайте сіль. Додайте сіль, замісіть тісто на другій швидкості тістоміса протягом 3 хвилин.
булочки сільські універсальні - фото крок 3
Додайте закваску-опару. Продовжуйте заміс на другій швидкості ще три хвилини. Готове тісто округлятимете і покладіть у змащену олією миску. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3 годину.
булочки сільські універсальні - фото крок 4
Через 50 хвилин розтягніть тісто і складіть його. Переверніть його, округлятимете і залиште ще на 50 хвилин під плівкою. Знову розтягніть і складіть тісто і залиште до закінчення часу бродіння.
булочки сільські універсальні - фото крок 5
Викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню. Округлите, розріжте на 8 частин і округлятимете. Накрийте заготовки плівкою і залиште на 10-20 хвилин для відпочинку.
булочки сільські універсальні - фото крок 6
Сформуйте з кожної кульки джгут довгою 30-35 см. Поверніть джгут в формі цифри"6" , перекрутити вийшла петлю і протягніть в неї вільний кінець джгута. Булочки присипте борошном, накрийте плівкою і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.
булочки сільські універсальні - фото крок 7
Перекладіть булочки на пергамент, змастіть рослинною олією і посипте кунжутом. Духовку разом з каменем для хліба розігрійте до 230 градусів і випікайте булочки 25-28 хвилин. Готові булочки остудіть на решітці. Смачного!

Схожі рецепти