Сільські зимові щі
(покроковий рецепт з фото)
Щи - класика російської кухні. Чому ці щі зимові? Тому що після приготування їх треба прибрати на кілька годин на мороз, - так вони стануть ще смачніше. Заходьте і дивіться, як приготувати ці щі.
Ці щі приготовлені за класичним рецептом. З нововведення: картопля кладеться цілком, а потім розминається виделкою і повертається в суп. На мою думку, прекрасно було б додати в ці щі сушені гриби, краще білі! Загалом, щі виходять смачні і ароматні!
- Яловичина - 500 грам (будь-яке м'ясо для бульйону за бажанням)
- Капуста квашена - 500 грам
- Картопля - 4 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Smalec - 1 Ст. Ложка
- Томатний соус - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 5 штук
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
М'ясо помийте, покладіть в каструлю, залийте водою.
Додайте лавровий лист, горошки перцю і варіть 1, 5 годину. Потім м'ясо приберіть з каструлі і наріжте або відокремте від кісток. В кінці ми повернемо його в суп.
Лук наріжте кубиком, моркву натріть на тертці.
Обсмажте моркву і цибулю на смальці хвилин 7.
Додайте томатний соус (у мене заморожений) і обсмажте ще хвилин 5.
У бульйон покладіть квашену капусту.
Потім очищену картоплю цілком.
Варіть до готовності картоплі. Потім дістаньте його і розімніть. Поверніть в бульйон.
Додайте зажарку, м'ясо і нарізаний зубчик часнику.
Через 5 хвилин зніміть з вогню. Дайте охолонути і винесіть на мороз на 1-2 діб. Подавайте гарячими зі сметаною!