Булочки для перекуса
(покроковий рецепт з фото)
Час для перекусу є не завжди, тому багато хто воліє фаст-фуд, який не дуже то й корисний. Замість нього рекомендую ось таку випічку. Розповім, як приготувати булочки для перекусу.
Булочки роблю з начинкою з ковбаси і сиру, їх смак дуже схожий на всіма улюблену піцу. Можна використовувати печінку, м'ясо, овочі, кілька сортів сиру, а також солодку начинку: сир з карамеллю, ягоди, фрукти і багато іншого. Такі булочки дуже зручно брати з собою всюди, адже начинка не вивалюється, як у звичайних бутербродів.
- Молоко - 2 склянки
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 18 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок(4 столові ложки для тесту, 4 столові ложки для прикраси)
- Борошно - 4, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Пепероні - 170 грам
- Чеддер - 170 грам
- Моцарелла - 170 грам
- Сода - 1 Склянка
- Вода - 6 склянок
- Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
1. Нагрійте молоко до кімнатної температури, влийте його в чашу комбайна і розчиніть в ньому дріжджі, залиште на 3 хвилини.
2. Через три хвилини додайте 4 столові ложки розтопленого вершкового масла, цукровий пісок і розмішайте.
3. В декілька заходів додайте просіяне борошно, потім вимішують тісто.
4. Приберіть насадку комбайна і вимішують тісто вручну ще 10 хвилин.
5. Накрийте миску рушником або харчовою плівкою і залиште тісто на 1-1, 5 годину.
6. Перед використанням розімніть тісто руками.
7. Розділіть його на 14 частин і викладіть на змащене олією стіл або піднос.
8. Підготуйте начинку: наріжте тонкими скибочками ковбасу, обидва види сиру натріть на тертці.
9. Кожен шматочок тіста розкачати в невелику коржик, по центру викладіть кілька скибочок ковбаси, потім додайте 2 виду сиру.
10. Акуратно подверніте краю і сформуйте булочку.
11. З'єднайте в каструлі воду і соду, надішліть на вогонь і викладіть в каструлю з 3 булочки, залиште на півхвилини, потім переверніть і готуйте ще 30 секунд.
12. Викладіть булочки шумівкою на змащений олією лист, гострим ножем зробіть неглибокі надрізи хрест на хрест. Змастіть булочки 4 столовими ложками розтопленого вершкового масла, посипте часниковим порошком, сіллю.
13. Випікайте булочки в розігрітій до 200 градусів духовці близько 15 хвилин. Готові булки можна заморозити або є після охолодження.