Булгур з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви в пошуку не тільки смачного, але і корисного обіду або вечері, зверніть увагу на цей класний варіант, як приготувати булгур з капустою брокколі. Просто, швидко і смачно. Рекомендую!
Ця страва відмінно підійде тим, хто стежить за харчуванням і вибирає низькокалорійні рецепти. За бажанням перед подачею брокколі можна доповнити вершками і посипати кунжутом, але підійде і просто відварна капуста. Блюдо також може бути гарніром до м'яса або риби, наприклад.
- Манна крупа - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Брокколі - 1/2 штуки
- Сіль - За смаком
- Вершки - 50 мілілітрів (по бажанню)
- Кунжут - 1 Чайна ложка (по бажанню)
1. Готуємо всі необхідні інгредієнти.
2. У каструльку всипаємо булгур.
3. Заливаємо його гарячою водою і ставимо на вогонь. Після закипання трохи солимо.
4. Тим часом моєму, обсушуємо і розбираємо на суцвіття капусту.
5. Опускаємо в киплячу підсолену воду і варимо буквально 3 хвилини.
6. Потім воду зливаємо, перекладаємо брокколі в миску з крижаною водою на 3-4 хвилини. Після відкидаємо на друшляк.
7. Булгур вже готовий.
8. Якщо хочете доповнити брокколі вершками, викладаємо на сковороду, вливаємо вершки і ставимо на вогонь.
9. Прогріваємо на середньому вогні, за бажанням додаємо трохи меленого перцю або часнику.
10. Всипаємо кунжут, перемішуємо і знімаємо з вогню.
11. Викладаємо на сковороду булгур, доповнюємо капустою брокколі і подаємо до столу.