Брускетта зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Брускетти - це найулюбленіша закуска в Італії або Іспанії. Вона являє собою основу з хліба, на яку кладуть всілякі інгредієнти, приправляючи все оливковою олією і спеціями.
Для цієї страви вам знадобиться свіжий шпинат і чіабатта. При бажанні її можна замінити на звичайний багет. Також замість рікотти багато хто використовує інші вершкові або пікантні сири. Щоб дізнатися, як приготувати брускетту зі шпинатом, читайте цей рецепт.
- Чіабатта - 2 штуки
- Шпинат - 200 грам
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Винний оцет - 1/4 склянки
- Часник - 3 зубчики
- Кедрові горішки - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Rikotta - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Ізюм промийте під проточною водою. Потім викладіть його в сотейник і залийте білим винним оцтом. Доведіть оцет до кипіння на повільному вогні, зніміть сотейник з вогню і охолодіть родзинки.
Розігрійте на плиті суху сковороду, насипте в неї кедрові горішки. Обсмажте їх протягом декількох хвилин, потім викладіть горіхи на серветку, а сковороду знову поверніть на вогонь.
Чіабатту разрежьтевздовж так, щоб вийшло дві однакові половинки. Підсушіть її на сковороді з обох сторін, притискаючи хліб лопаткою.
Часник очистіть від лушпиння і роздушіть лезом ноша плазом, щоб часник пустив сік. Вимийте листя шпинату і видаліть у нього жорсткі стебла.
Поставьте на плиту сотейник, розігрійте в ньому оливкова олія. Викладіть в нього часник і обсмажуйте його дві хвилини. Потім додайте листя шпинату, підсмажте їх три хвилини на середньому вогні.
У сотейник до листя шпинату і часнику додайте родзинки разом з оцтом. Посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте і зніміть всі з вогню.
Отриману суміш викласти на підсмажену чіабатту, викладіть на неї рикотту, посипте кедровими горішками і подавайте до столу.