Брускетта з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Любителям помідорів - м'ясистих, чері, жовтих і чорних - пропоную простий рецепт смачного і малобюджетного страви. Це - і легка закуска, і "зірка" дачного пікніка, і відмінне джерело вітамінів.
Брускетта з помідорами - це легка самостійна закуска, яка підійде, як в якості аппетайзера, так і в якості "страви" до легким алкогольним напоям. Відзначимо, що це блюдо - поєднання протилежностей: булка може бути позавчорашній, а помідор, навпаки, бажано прямо з гілки! Тоді Брускетта з помідорами у вас вийде смачніше, ніж в будь-якому італійському ресторані
- Помідор - 1 штука (великий стиглий помідор)
- Листя свіжого базиліка - 1/2 склянки
- Ріпчаста цибуля - 1/4 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 1 Чайна ложка
- Оливкового масла - 1 Чайна ложка (плюс ще ложка на булку)
- Хліб / багет - 2 скибочки
1. Розігрійте духовку до 350 градусів. Дрібно наріжте помідори.
2. Промийте листя базиліка і дрібно наріжте.
3. Дрібно наріжте цибулю.
4. Перемішайте всі інгредієнти руками. Додайте сіль, перець, оливкова олія і ще раз перемішайте.
5. Наріжте багет і змастіть верхню частину оливковою олією.
6. Скибочки багета помістіть в духовку на 10 хв.
7. Готовий шматочок багета натріть часником.
8. На шматочок багета викладіть суміш з помідорів і базиліка. Ваша брускетта готова! Смачного!