Брокколі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Брокколі, приготована таким способом, набуває особливого смаку і може бути використана як в якості гарніру, так і в якості інгредієнта для салату. Готуємо брокколі на сковороді!
Брокколі, приготовлену на сковорідці, я частенько використовую для салатів. Вона не така рідка виходить, як після варіння. І, якщо смажити на сильному вогні, при цьому встигаючи все добре перемішувати, можна отримати цілком навіть красиві піджарені шматочки капусти. І ось ці самі шматочки до салату зазвичай не доходять - всім хочеться вмочити цей самий шматочок в соус і тут же з'їсти. Ну і на здоров'я! Я думаю, що цей рецепт брокколі на сковорідці з фото, допоможе вам приготувати смачну капусту і нагодувати сім'ю цим не дуже популярним овочем.
- Брокколі - 500 грам
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки(1 столова ложка масла - для соусу)
- Часник - 3-4 зубчиків (половина часнику - для соусу)
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Сухі ароматні трави - 1-2 Щепоток
Брокколі моєму, розбираємо на суцвіття і максимально просушуємо.
Часник чистим, дрібно нарізаємо і обсмажуємо кілька хвилин на рослинній олії в розігрітій сковорідці.
Прибираємо підсмажений часник зі сковорідки. І укладаємо суцвіття брокколі. Якщо вам до смаку більш м'які суцвіття - додайте пару ложок води на сковорідку і накрийте кришкою. Таким чином тушкуйте капусту хвилин 5. Якщо ж вам не потрібна м'яка капуста - просто смажте той же час. Не забувайте перемішувати!
Рекомендую подати до брокколі цей соус. Нагрійте 100 мл води. Потім додайте томатну пасту, ложку рослинного масла і дрібку ароматних трав. Добре перемішайте і додайте подрібнений часник. Соус готовий.