Рецепт Борщ з лимоном фото

Борщ з лимоном
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Борщ, Супи

В борщ потрібно додавати не лимон, а лимонний сік. Цей захід дозволить зберегти насичений колір борщу, так як овочі, а особливо буряк, при варінні знебарвлюються.

Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати "борщ з лимоном" і навіщо його (лимон) туди додають. У мене сьогодні борщ пісний, тому компенсувати м'ясо я буду квасолею на воді. Варити квасолю потрібно окремо, перекладати її в уже майже готовий борщ. Навіщо лимон в борщі? В борщ потрібно додавати не сам лимон, а лимонний сік, тобто віджати сік з лимона. Якщо додати лимон з цедрою, то борщ буде гірким. І якщо в борщ потраплять насіння, борщ теж буде гірчити. Лимонний сік додають в борщ для збереження бордового кольору борщу і буряка в ньому. У кислому середовищі при варінні колір борщу зберігається, в нейтральній або лужному середовищі борщ і буряк знебарвлюються.

  • Квасоля - 1 Склянка
  • Картопля - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Буряк - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Капуста білокачанна - 0, 5 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Сушений кріп - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець чорний мелений - За смаком
  • Томатний сік - 300 мілілітрів
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Вода - 3 L
борщ з лимоном - фото крок 1
1. Спочатку потрібно підготувати квасоля. Промийте її ретельно під проточною водою, залийте холодною водою і залиште на 2 годину.
борщ з лимоном - фото крок 2
2. Злийте з квасолі воду, залийте чистою порцією води і варіть до готовності.
борщ з лимоном - фото крок 3
3. Очистіть буряк, поріжте соломкою або скористайтеся квадратної великої теркою.
борщ з лимоном - фото крок 4
4. На рослинному маслі обсмажують буряк з додаванням лимонного соку, я зазвичай додаю сік половинки великого лимона, якщо лимон маленький, то потрібен сік цілого.
борщ з лимоном - фото крок 5
5. Цибулю і моркву очистіть. Поріжте цибулю кубиками або півкільцями, морква поріжте соломкою. Додайте овочі до полуобжаренной буряках і смажте разом до готовності.
борщ з лимоном - фото крок 6
6. Влийте томатний сік, протушкувати хвилин 10.
борщ з лимоном - фото крок 7
7. Паралельно доведіть воду для борщу до кипіння, приправити сіллю, поріжте картоплю і додайте в окріп. Варіть 10 хвилин.
борщ з лимоном - фото крок 8
8. Наріжте тонко капусту. Покладіть її до картоплі. Варіть ще 10 хвилин.
борщ з лимоном - фото крок 9
9. Покладіть смажені овочі з томатом в борщ, квасоля дістаньте шумівкою і покладіть в борщ. Відкоректуйте на сіль, можна покласти щіпку цукру для балансу смаку, також улюблені спеції: лавровий лист і сушений кріп. Проваріть хвилинку і зніміть борщ з вогню. Дайте настоятися мінімум 30 хвилин.
борщ з лимоном - фото крок 10
10. Готовий борщ подавайте з зеленню і сметаною. Приємного!

Схожі рецепти