Борщ з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
В борщ потрібно додавати не лимон, а лимонний сік. Цей захід дозволить зберегти насичений колір борщу, так як овочі, а особливо буряк, при варінні знебарвлюються.
Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати "борщ з лимоном" і навіщо його (лимон) туди додають. У мене сьогодні борщ пісний, тому компенсувати м'ясо я буду квасолею на воді. Варити квасолю потрібно окремо, перекладати її в уже майже готовий борщ. Навіщо лимон в борщі? В борщ потрібно додавати не сам лимон, а лимонний сік, тобто віджати сік з лимона. Якщо додати лимон з цедрою, то борщ буде гірким. І якщо в борщ потраплять насіння, борщ теж буде гірчити. Лимонний сік додають в борщ для збереження бордового кольору борщу і буряка в ньому. У кислому середовищі при варінні колір борщу зберігається, в нейтральній або лужному середовищі борщ і буряк знебарвлюються.
- Квасоля - 1 Склянка
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Капуста білокачанна - 0, 5 штуки
- Лимон - 1 штука
- Сушений кріп - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Томатний сік - 300 мілілітрів
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Вода - 3 L