Рецепт Бігус з фаршем фото

Бігус з фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня , Литовська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Фарш
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Бігус
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Простий і досить економічний варіант вечері, з яким будь-яка господиня без праці зможе ситно нагодувати свою сім'ю. Таке блюдо дуже виручає, коли немає часу йти в магазин за продуктами.

Опис приготування:

Насправді це блюдо відноситься до розряду тих, які готуються з того, що знайшлося в домі. Так що якщо ви прийшли з роботи і виявили, що в вашому холодильнику практично порожньо, я пропоную вам приготувати бігус з фаршем в домашніх умовах. Зробити таке блюдо зовсім не складно, та й необхідні продукти, думаю, у будь-якої господині знайдуться, тут і в магазин йти не треба. Тут я описую вам найпростіший рецепт Бігус з фаршем, але якщо у вас знайдеться будинку, скажімо, копчена сарделька, шматочок сала або квашена капуста, то все це сміливо можна додати в бігус.

1) Для початку ми промиваємо капусту і шаткуємо її, потім посипаємо невеликою кількістю солі, перемішуємо все, трохи пам'ятаємо капусту руками і поки відставляємо її в сторону.

2) Тепер розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому фарш, поки він не змінить колір, після цього додаємо до нього терту на крупній тертці моркву і смажимо все ще пару хвилин.

3) Викладаємо на сковороду з фаршем нарізану капусту, перемішуємо всі інгредієнти, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо все, помішуючи, на повільному вогні приблизно 15-20 хвилин.

4) Після закінчення часу солимо бігус і заправляємо його перцем і базиліком. Знову накриваємо сковорідку кришкою і продовжуємо тушкувати все, поки капуста не стане м'якою. Приблизно за 10 хвилин до готовності додаємо в блюдо подрібнений часник.

5) Коли бігус буде готовий, посипаємо його подрібненою зеленню і подаємо до столу.

Як вид, блюдо робиться дуже легко, ну а смак у нього виходить дійсно відмінний, вся ваша сім'я залишиться задоволена. Смачного!


  • Капуста білокачанна - 1 кілограм
  • Фарш м'ясний - 400 грам
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
  • Зелень свіжа - 40 грам (кріп, петрушка)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
Насправді це блюдо відноситься до розряду тих, які готуються з того, що знайшлося в домі. Так що якщо ви прийшли з роботи і виявили, що в вашому холодильнику практично порожньо, я пропоную вам приготувати бігус з фаршем в домашніх умовах. Зробити таке блюдо зовсім не складно, та й необхідні продукти, думаю, у будь-якої господині знайдуться, тут і в магазин йти не треба. Тут я описую вам найпростіший рецепт Бігус з фаршем, але якщо у вас знайдеться будинку, скажімо, копчена сарделька, шматочок сала або квашена капуста, то все це сміливо можна додати в бігус.

1) Для початку ми промиваємо капусту і шаткуємо її, потім посипаємо невеликою кількістю солі, перемішуємо все, трохи пам'ятаємо капусту руками і поки відставляємо її в сторону.

2) Тепер розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому фарш, поки він не змінить колір, після цього додаємо до нього терту на крупній тертці моркву і смажимо все ще пару хвилин.

3) Викладаємо на сковороду з фаршем нарізану капусту, перемішуємо всі інгредієнти, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо все, помішуючи, на повільному вогні приблизно 15-20 хвилин.

4) Після закінчення часу солимо бігус і заправляємо його перцем і базиліком. Знову накриваємо сковорідку кришкою і продовжуємо тушкувати все, поки капуста не стане м'якою. Приблизно за 10 хвилин до готовності додаємо в блюдо подрібнений часник.

5) Коли бігус буде готовий, посипаємо його подрібненою зеленню і подаємо до столу.

Як вид, блюдо робиться дуже легко, ну а смак у нього виходить дійсно відмінний, вся ваша сім'я залишиться задоволена. Смачного!

Схожі рецепти