Біфштекс з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Взагалі, біфштекс досить простий у приготуванні, а його рецепти є мало не в кожній країні Європи. Я пробувала багато варіантів цієї страви, один з яких - цей рецепт біфштекса з яловичини.
Якщо вибирати між свининою і яловичиною, то остання значно виграє за рахунок більшого числа корисних речовин і меншого числа калорій. При приготуванні м'яса необхідно правильно розігріти сковороду. Робити це слід на великому вогні і стежити за тим, щоб не було диму. Якщо все зробити правильно, то м'ясо не підгорить і вийде м'яким і апетитним. Подивіться всі нюанси, як приготувати біфштекс з яловичини, і тоді можна сміливо приступати до справи!
- Яловичина - 450 грам
- Мелений тмин - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Мелений коріандр - За смаком
- Яйця - 1-2 штук
- Борошно - 1/2 склянки
- Масло каноли - 1/2 склянки (можна замінити звичайним соняшниковою або оливковою.)
- Вода - 2 Ст. Ложки
Наріжте м'ясо поперек волокон, товщиною приблизно в 1 см.
Розкладіть готовий стейки на дошку і гарненько відбийте з двох сторін.
Рясно посипте стейки з обеех сторін сіллю, кмином, чорним перцем і коріандром. Основний спецією є коріандр, тому я додаю його з особливим фанатизмом, ця приправа надає страві особливий аромат.
В одній мисці збийте 1-2 яйця, а в сусідню миску насипте борошна.
Розігрійте сковороду і налийте олії. Занурте стейк в миску зі збитим яйцем, після чого обваляйте його в борошні.
Помістіть стейки на сковороду, смажити необхідно до золотистого кольору. Переверните, як тільки вони досягнуть бажаного кольору.
Як тільки стейки обсмажаться з обох сторін, помістіть їх в глибокий посуд. Зверху поливаємо маслом зі сковороди і додаємо дві їдальні ложки води.
Глибоку миску щільно накриваємо фольгою, для забезпечення рівномірного приготування страви і тримаємо близько 20 хвилин.