Біфштекс з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Біфштекс з сиром готується так. Спочатку смажимо біфштекс бажаної прожарювання, а потім або паралельно готуємо сирний соус. Для соусу нам знадобляться вершки, сир з блакитною пліснявою, цибуля. Поїхали!
Біфштекс з сиром сподобається любителям хорошого м'яса і ситних густих соусів. М'ясо вийде з добре засмаженої скоринкою, а соус - ніжним. Таке блюдо цілком можна подати на святкову вечерю.
- Яловичина - 500 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 40 грам
- Вершки - 1 Склянка
- Сир з блакитною цвіллю - 80 грам
- Лук-Schnitt повідомив AFP, пучок - 1 штука
1. М'ясо наріжте шматочками по 3 см. Додати сіль, поперчіть, змастіть рослинною олією. Лук-шніт подрібніть. Розігрійте на плиті на швидкому вогні жароміцних сковороду.
2. Біфштекси обсмажте в сковороді з двох сторін по 2 хвилини з кожного. Покладіть зверху шматочок масла і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 8 хвилин. Потім витягніть, загорніть у фольгу і залиште на 10 хвилин.
3. Приготуйте сирний соус. Для цього вершки влийте в сотейник, доведіть до кипіння на середньому вогні, варите 10 хвилин, помішуючи. Потім зніміть з вогню, додайте сіль, перець, сир і нарізану цибулю. Перемішайте до розчинення сиру. Полийте біфштекс соусом і подавайте. Смачного!