Бейгли з маком
(покроковий рецепт з фото)
Бейгли - це дуже смачні булочки, рецепт яких прийшов до нас із далекої Америки. Готуються вони не зовсім звичайним і звичним для всіх нас способом, тому вам обов'язково варто випробувати рецепт.
До сніданку можна приготувати булочки самостійно в домашніх умовах. Для цього ідеально підійде даний рецепт. З нього ви дізнаєтеся, як приготувати бейгли з маком. Їх можна їсти просто з чаєм, а можна використовувати як основу для бутербродів.
- Борошно - 550 грам
- Молоко - 350 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 2 L
- Сода - 1, 5 Ст. Ложки
- Кунжут, мак - За смаком
Насамперед вам необхідно замісити тісто. Для цього в мисці зробіть опару з теплого молока (3 ст. Ложки), цукру (1 ст. Ложка) і дріжджів. Коли опара почне піниться, додайте в неї залишок молока, цукру, сіль, розтоплене вершкове масло. Також додайте частинами просіяне борошно. Замісити тісто. Робити це зручніше за допомогою кухонного комбайна.
Тісто скачайте в кулю, пріпиліте його борошном і покладіть в миску або каструлю. Накрийте тісто кришкою або рушником, поставте в тепле місце. Через кілька годин тісто має підійти і збільшитися мінімум в два рази.
Підійшло тісто розділити на невеликі шматочки, з яких скачайте джгутики. З них сформуйте колечка, щільно защіпнув краю.
У великій каструлі доведіть до кипіння воду, всипте в неї соду. Викладайте в киплячу воду вийшли кружечки з тіста і варіть з двох сторін по тридцять секунд.
Застеліть деко пергаментом для запікання. Викладіть на нього відварені булочки і присипте кунжутом і маком. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і випікайте булочки сорок хвилин до повної готовності.