Рецепт Бешбармак з куркою фото

Бешбармак з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня , Киргизька кухня
Птах, Курка
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарячі страви

Один з варіантів традиційної страви під назвою бешбармак. В ідеалі це блюдо готується з яловичини, баранини або конини. Але цей варіант теж має право на життя:) Спробуйте - це смачно!

Пропоную Вашій увазі простий рецепт бешбармака з курки. В результаті нескладних дій у вас на столі буде смачне, ароматне і дуже ситне блюдо. Приготувавши бешбармак з курки, ви в результаті отримаєте два блюда. Це і перше - бульйон, і друге - локшину з м'ясом. Готується воно порівняно легко, не вимагає постійної присутності на кухні. Подавати цю страву можна і в великому блюді, і порційні. Бульйон можна подавати в окремих ємностях, а можна наливати в тарілки разом з м'ясом і локшиною. Рекомендую приготувати в перший раз це блюдо за наведеним рецептом, а потім вносити свої корективи - додавати ті чи інші овочі, експериментувати з приправами. Так що - дерзайте і нехай у вас все вийде смачно:)

  • Курка - 1-1, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Борошно - 2-2, 5 склянки
  • Яйця - 2-3 штук
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Ст. Ложка(1-2 дрібка солі - для тіста, решта - в бульйон)
  • Спеції - 1-2 Щепоток (ваші улюблені спеції для курки)
  • Зелень - 30 грам (будь-яка - кріп, петрушка, Зелена цибуля)
  • Вода або бульйон - 3/4 склянки (для приготування тіста)
бешбармак з куркою - фото крок 1
Курячу тушку моєму, розрізаємо на шматки і укладаємо в каструлю. Заливаємо такою кількістю води, щоб вона повністю покрила м'ясо. Ставимо каструлю на вогонь. Коли вода закипить, знімаємо піну, зменшуємо вогонь і варимо до готовності курки приблизно 2-2.5 годину. За пів години до готовності додаємо в бульйон сіль і спеції.
бешбармак з куркою - фото крок 2
Приступаємо до замішування тіста. У миску з борошном додаємо 1-2 дрібка солі, яйця, столову ложку рослинної олії і воду або охолоджений бульйон.
бешбармак з куркою - фото крок 3
Замішуємо досить круте тісто. Коли тісто перестане липнути до рук, загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 30.
бешбармак з куркою - фото крок 4
Дістаємо тісто і ділимо на 2-3 частини. Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт і нарізаємо на ромбики або квадратики розміром приблизно 6-8 см. Ми залишаємо тісто на дошці або на столі для підсихання.
бешбармак з куркою - фото крок 5
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями або кільцями. На сковороду додаємо рослинне масло, розігріваємо і викладаємо на неї цибулю. Обсмажуємо цибулю майже до готовності. Потім додаємо 4-5 столових ложок бульйону і протушкувати цибулю під кришкою.
бешбармак з куркою - фото крок 6
Готову курку виймаємо з бульйону і залишаємо трохи охолонути. Частина бульйону переливаємо в іншу каструлю, доводимо до кипіння і 5-8 хвилин відварюємо в ньому ромбики з тіста. Відокремлюємо від кісток м'ясо курки і викладаємо на блюдо. Поверх м'яса викладаємо цибулю, а зверху - зварені шматочки тіста. Потім можна викласти трохи лушпиння підливи і посипати рубаною зеленню.

Схожі рецепти