Бешбармак з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Готується це блюдо дуже легко і просто. По суті своїй - це м'ясо з тестом і картоплею. Дуже ситне, смачне і ароматне. Дивовижний результат при мінімумі зусиль з боку кухаря:)
Приготувати в домашніх умовах бешбармак з картоплею зовсім нескладно. Щоб він вийшов особливо смачним і ароматним, необхідно робити його з різного м'яса. Наприклад - жирної баранини і яловичини, з конини з бараниною. Можна додавати і птицю. А як зробити бешбармак з картоплею ще смачніше - да просто додайте свої улюблені спеції, свою любов до близьких і гарний настрій:) А все інше я вам зараз розповім:) Отже
1. М'ясо миємо, обробляв, на невеликі шматки і укладаємо в каструлю. Заливаємо водою так, щоб вона покривала м'ясо приблизно на 2-3 см. Ставимо варити.
2. Коли м'ясо закипить, збираємо з поверхні пінку, зменшуємо вогонь, солимо і варимо приблизно години 3.
3. Робимо тісто. У просіяне борошно додаємо яйця, пару пучок солі і приблизно склянку води. Замішуємо круте тісто. Загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник на пів години.
4. Чистим картофель. Якщо він великий - ріжемо на четвертинки.
5. Мясо сварилось. Витягуємо його з бульйону і залишаємо остуджувати.
6. У киплячий бульйон закидаємо картоплю і варимо до готовності.
7. Дістаємо з холодильника тісто і ділимо його на кілька частин. Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт і нарізаємо на шматочки розміром приблизно 6 з 6 см.
8. Витягуємо готову картоплю на блюдо і в бульйон закидаємо шматочки тіста. Варимо хвилин 10.
9. Цибуля чистий, нарізаємо півкільцями або кільцями, солимо і перчимо. Заливаємо гарячим бульйоном і накриваємо кришкою. Нехай настоюється.
10. Ми розуміємо м'ясо. Якщо варили м'ясо на кісточках, прибираємо кістки. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками.
11. Викладаємо на підігріте блюдо зварити тісто, на тісто викладаємо м'ясо, потім цибулю. По краях блюда розкладаємо картопля. Посипаємо все зеленню і подаємо до столу.
Смачного!
- М'ясо - 1, 5 кілограма (найкраще брати яловичину і баранину)
- Картопля - 5-6 штук
- Борошно - 2, 5 склянки
- Яйця - 2-3 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Зелень - 50 грам
1. М'ясо миємо, обробляв, на невеликі шматки і укладаємо в каструлю. Заливаємо водою так, щоб вона покривала м'ясо приблизно на 2-3 см. Ставимо варити.
2. Коли м'ясо закипить, збираємо з поверхні пінку, зменшуємо вогонь, солимо і варимо приблизно години 3.
3. Робимо тісто. У просіяне борошно додаємо яйця, пару пучок солі і приблизно склянку води. Замішуємо круте тісто. Загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник на пів години.
4. Чистим картофель. Якщо він великий - ріжемо на четвертинки.
5. Мясо сварилось. Витягуємо його з бульйону і залишаємо остуджувати.
6. У киплячий бульйон закидаємо картоплю і варимо до готовності.
7. Дістаємо з холодильника тісто і ділимо його на кілька частин. Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт і нарізаємо на шматочки розміром приблизно 6 з 6 см.
8. Витягуємо готову картоплю на блюдо і в бульйон закидаємо шматочки тіста. Варимо хвилин 10.
9. Цибуля чистий, нарізаємо півкільцями або кільцями, солимо і перчимо. Заливаємо гарячим бульйоном і накриваємо кришкою. Нехай настоюється.
10. Ми розуміємо м'ясо. Якщо варили м'ясо на кісточках, прибираємо кістки. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками.
11. Викладаємо на підігріте блюдо зварити тісто, на тісто викладаємо м'ясо, потім цибулю. По краях блюда розкладаємо картопля. Посипаємо все зеленню і подаємо до столу.
Смачного!