Рецепт Бажання фото

Бажання
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви у фользі, Бажання

Якщо ви любите готувати і намагаєтеся пригощати рідних корисними домашніми стравами, за допомогою цього простого рецепту зможете приготувати соковиту, ароматну домашню буженину, заміну покупної ковбасі.

Ароматна і соковита, смачна домашня буженина набагато корисніше покупних ковбас, ви не знаходите? І, якщо ви любите готувати, не полінуйтеся і приготуйте буженину будинку, адже зусиль доведеться докласти зовсім небагато, повірте. Якщо ви не знаєте, як приготувати буженину, ви все зможете прочитати прямо зараз. Я дуже детально описала і показала весь процес. Сподіваюся, вам все буде зрозуміло.

  • Свиняча м'якоть - 1, 3-1, 5 кілограма (окіст)
  • Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Прованські трави - 2/3 чайних ложки
  • Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист мелений - 1/3 чайних ложки
  • Часник - 3 зубчики
бажання - фото крок 1
Для буженини найкраще брати окіст. Помиємо і обсушити м'ясо. Очистимо часник і наріжемо його тонкими часточками з гострими кінчиками.
бажання - фото крок 2
Потім нашпигуємо м'ясо з усіх боків часником. Протикаємо м'ясо ножем і вставляємо в отвір шматочок часнику.
бажання - фото крок 3
Приготуємо ароматний маринад. Наливаємо в невелику мисочку масло і додаємо сіль, перець і інші спеції. Набір спецій може бути будь-яким на ваш смак.
бажання - фото крок 4
Перемішаємо все до однорідності.
бажання - фото крок 5
І намазуємо м'ясо з усіх боків сумішшю приправ.
бажання - фото крок 6
Прикриємо м'ясо і відправимо його в холодильник годин на 8-10.
бажання - фото крок 7
Якщо у вас м'ясо не таким рівним шматком, як у мене, а плоским, ви можете його скрутити і перев'язати бавовняними нитками. Викладаємо м'ясо на лист фольги.
бажання - фото крок 8
І щільно загортаємо. Потім загорніть ще в один шар фольги, щоб м'ясні соки при запіканні не витікало.
бажання - фото крок 9
Перекладаємо упаковане м'ясо в форму, в якій будемо запікати, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1-5-2 годину. У мене був шматок вагою 1.5 кг, і запікається він 2 годину.
бажання - фото крок 10
Час запікання вийшло, розгортаємо фольгу і протикає шматок м'яса ножем до середини. Якщо сік прозорий - м'ясо готове.
бажання - фото крок 11
Я відправляю м'ясо ще в духовку, щоб воно підрум'янилося. Хвилин 15 йому вистачить.
бажання - фото крок 12
Залишаю м'ясо остигати в фользі і в соку, який виділився при запіканні. М'ясо вбере частину цього соку і стане соковитіше. Остигнула буженину можна нарізати і пригощатися.

Схожі рецепти