Бажання
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите готувати і намагаєтеся пригощати рідних корисними домашніми стравами, за допомогою цього простого рецепту зможете приготувати соковиту, ароматну домашню буженину, заміну покупної ковбасі.
Ароматна і соковита, смачна домашня буженина набагато корисніше покупних ковбас, ви не знаходите? І, якщо ви любите готувати, не полінуйтеся і приготуйте буженину будинку, адже зусиль доведеться докласти зовсім небагато, повірте. Якщо ви не знаєте, як приготувати буженину, ви все зможете прочитати прямо зараз. Я дуже детально описала і показала весь процес. Сподіваюся, вам все буде зрозуміло.
- Свиняча м'якоть - 1, 3-1, 5 кілограма (окіст)
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Прованські трави - 2/3 чайних ложки
- Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист мелений - 1/3 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
Для буженини найкраще брати окіст. Помиємо і обсушити м'ясо. Очистимо часник і наріжемо його тонкими часточками з гострими кінчиками.
Потім нашпигуємо м'ясо з усіх боків часником. Протикаємо м'ясо ножем і вставляємо в отвір шматочок часнику.
Приготуємо ароматний маринад. Наливаємо в невелику мисочку масло і додаємо сіль, перець і інші спеції. Набір спецій може бути будь-яким на ваш смак.
Перемішаємо все до однорідності.
І намазуємо м'ясо з усіх боків сумішшю приправ.
Прикриємо м'ясо і відправимо його в холодильник годин на 8-10.
Якщо у вас м'ясо не таким рівним шматком, як у мене, а плоским, ви можете його скрутити і перев'язати бавовняними нитками. Викладаємо м'ясо на лист фольги.
І щільно загортаємо. Потім загорніть ще в один шар фольги, щоб м'ясні соки при запіканні не витікало.
Перекладаємо упаковане м'ясо в форму, в якій будемо запікати, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1-5-2 годину. У мене був шматок вагою 1.5 кг, і запікається він 2 годину.
Час запікання вийшло, розгортаємо фольгу і протикає шматок м'яса ножем до середини. Якщо сік прозорий - м'ясо готове.
Я відправляю м'ясо ще в духовку, щоб воно підрум'янилося. Хвилин 15 йому вистачить.
Залишаю м'ясо остигати в фользі і в соку, який виділився при запіканні. М'ясо вбере частину цього соку і стане соковитіше. Остигнула буженину можна нарізати і пригощатися.