Бажання з гірчицею
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай буженина готується з великого шматка м'яса. Найкраще для цього підійде окіст. Приготована за цим рецептом, буженина з гірчицею виходить дуже ароматною і смачною.
Кількість порцій: 8-10
- Свинячий окіст - 1, 5 кілограма
- Zernistaya гірчиця - 2 чайних ложки
- Корінь свіжого імбиру, см - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Свіжий розмарин, гілочка - 1 штука (або 1 ч.Ложка сухого)
- Сіль, перець - За смаком
1. М'ясо треба добре промити і добре витерти. Зняти з шматка зайву плівку. Промазати шматок м'яса сіллю і перцем. У такому вигляді м'ясо повинно трохи постояти. Часник дрібно подрібнити або видавити через чеснокодавку. Корінь свіжого імбиру дуже дрібно порубати. Подрібнити гілочку розмарину, якщо вона у вас свіжа. В окремому посуді всі ці компоненти перемішати. Додати туди гірчицю і добре змішати.
2. Цією сумішшю добре змастіть весь шматок м'яса. Загорніть його в поліетиленовий мішок. Щоб м'ясо просочилося ароматом всіх приправ, його потрібно залишити на ніч у холодильнику. На наступний день виймаємо м'ясо з холодильника. Загорнути його в кілька шарів з фольги. Духовку розігріти до 200 градусів. Скільки часу протримати м'ясо в духовці? розраховуйте так: на кожні 500 г м'яса потрібно 20 хвилин і ще 20 хвилин на весь шматок. Якщо ви взяли як за рецептом 1, 5 кг м'яса, значить, вам знадобиться 1 немає 20 хвилин часу. Готову буженину остуджують, нарізають. Можна подати зі свіжими овочами і хріном.