Бажання в пиві в духовці
(покроковий рецепт з фото)
На обід
, На вечерю
, На святковий стіл
, День народження
, Святковий обід
, Новий рік
, Ювілей
, Різдво
, Весілля
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 20 г. 0 хв.
Приготування буженини в пиві в духовці хоч і вимагає часу, але того варте. Бажання завжди виходить смачною, навіть якщо є її в холодному вигляді. Ділюся своїм рецептом буженини в пиві в духовці.
Опис приготування:
Бажання в пиві в духовці готується просто. Бажання в пиві в духовці це скоріше рецепт святкового блюда. Я готую за цим рецептом буженину вже давно і ніколи не було промахів. Завжди буженина в пиві в духовці виходила смачною, ароматної і красивою. Подавати її можна з будь-якими овочами, зеленню, з хроном або гірчицею. Такий же смачною буженина в пиві в духовці буде і холодної. Смачного!
- Свинина - 2, 5 кілограма
- Темне пиво - 1 літр
- Часник - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - 8-10 штук
- Спеції - За смаком
Беремо шматок свинини і ретельно миємо. Підбираємо спеції за смаком.
Всі спеції (я беру коріандр, орегано, чебрець, перець), сіль, лавровий лист змішуємо.
Часник очищаємо і поділяємо на часточки. За допомогою тонкого ножа в м'ясі робимо поглиблення на половину його товщини і встромляє в них шматочки часнику. Чим більше часник, тим краще.
М'ясо обмазуємо сумішшю солі і спецій з усіх боків і кладемо маринуватися години на три-чотири в холодне місце. Потім м'ясо заливаємо темним пивом, щоб повністю покривало шматок і ставимо на ніч у холодильник.
Вранці маринад злити, м'ясо обсушити серветкою. Загорнути шматок м'яса в фольгу. Покласти в духовку, розігріту до 200 градусів на 2-3 годину. В кінці запікання фольгу розгорнути і дати буженині підрум'янитися.
Готову буженину розрізати на шматки і подавати з зеленню і овочами. Смачного!