Бавовна
(покроковий рецепт з фото)
Збиваючи вершки, щоб отримати вершкове масло, ні в якому разі не зливайте сколотини! Цей молочний напій низької жирності, але він дуже поживний. Використовуйте його для приготування випічки.
Справжня пахта виходить тільки при збиванні вершків - у всіх інших рецептах намагаються замінити такий напій іншими складовими, але смак і колір напою підробити неможливо, так як різниця буде відчутною.
- Вершки - 300 мілілітрів (фермерські, жирністю більше 62-63%)
- Сіль - 1 щіпка

Підготуйте зазначені інгредієнти. Використовуйте тільки фермерські вершки жирністю від 62-63%, інакше у вас не вийде вершкове масло. Якщо ви придбаєте магазинні вершки, то з них також можна отримати масло, але не буде сколотин.

Вершки обов'язково помістіть на добу в холодильник - свіжий продукт краще не збивати. Потім перелийте їх в чашу кухонного комбайна. Використовуйте потужну кухонну техніку - блендер навряд чи подужає такі процеси. Всипте в вершки щіпку солі.

Збийте вершки приблизно 5-10 хвилин на найвищій швидкості, обов'язково накривши чашу захисним екраном, інакше бризки сколотин будуть всюди. Через приблизно 5-6 хвилин з вершків вийде якісне вершкове масло і трохи ароматної сколотин. Рідина буде непрозорою, в ній допустимі шматочки масла.

Злийте сколотини в піалу або в стакан, вершкове масло промийте в холодній воді і викладіть в маслянку. У вас вийде близько 170-180 грам масла і 100-120 мл. Сколотин. Це і є справжня пахта, а не її замінюють напої.