Баранина в кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Молочні продукти і м'ясо добре поєднуються. Правильне використання цих інгредієнтів дозволяє готувати чудові страви. Рецепт одного з них перед вами - баранина в кефірі.
Баранину в кефірі готуйте так: спочатку наріжте м'ясо, цибуля, часник і зелень. Змастіть плоску каструлю рослинним маслом, викладіть в неї цибулю, часник, зелень, додайте спеції і залийте половиною кефіру. Потім викладіть м'ясо, лавровий лист, посоліть і залийте кефіром. Гасіть на слабкому вогні протягом трьох годин. Готове м'ясо подайте зі свіжими овочами і розсипчастим рисом. Смачного!
- Кефір - 250 грам
- Баранина - 1, 2 кілограма
- Часник - 8 зубчиків
- Цибуля - 3 штуки
- Лавровий лист - 5-6 штук
- Пучок зелені (Braai, петрушка, кріп) - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Куркума - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Також для приготування вам знадобиться плоска каструля з товстим дном.
Дрібно наріжте цибулю і часник.
Подрібніть зелень.
Змастіть каструлю невеликою кількістю рослинного масла, потім викладіть цибулю, часник і зелень. Додати сіль, поперчіть, додайте трохи куркуми і залийте половиною кефіру.
Потім викладіть шматочки баранини, додайте лавровий лист і посоліть.
Залийте другою половиною кефіру.
Поставте на сильний вогонь, а через 5-7 хвилин, коли блюдо прогріється, зменшіть полум'я до мінімуму. Гасіть протягом 3 годин. Готове м'ясо подайте зі свіжими овочами і розсипчастим рисом.