Рецепт Баклажани з помідорами фото

Баклажани з помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Баклажан , Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 10
Час приготування: 25 хв.

Подивіться, як приготувати баклажани з помідорами, швидку і апетитну закуску, яка прикрасить навіть святковий стіл. Це просте і не дуже калорійне блюдо для любителів овочів.

Опис приготування:

Баклажани з помідорами - одне з усталених в кулінарії поєднань продуктів, так уже склалося, що два цих овоча відмінно один одного доповнюють. На основі цього поєднання готують найрізноманітніші страви, від гарячого і закусок до консервів на зиму. Ми в цьому рецепті розповімо про приготування баклажанів з помідорами на закуску.

  • Баклажан - 2 штуки (великий)
  • Помідори - 4 штуки
  • Зелень - За смаком
  • Чорний мелений перець, сіль - - За смаком
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
баклажани з помідорами - фото крок 1
Баклажани вимийте, обсушити і наріжте кружальцями. Кожен шматочок натріть сіллю і перцем за смаком.
баклажани з помідорами - фото крок 2
У сковороді розігрійте олію. Обсмажте баклажани з двох сторін, на кожній по хвилині.
баклажани з помідорами - фото крок 3
На блюдо викладіть баклажани в один шар. Розподіліть рівномірно, щоб кожен шматочок лежав окремо.
баклажани з помідорами - фото крок 4
Змастіть кожен шматочок баклажана майонезом з одного боку. Я зробила в майонезну пакеті невелику дірочку і тонкою цівкою злегка полила баклажани майонезом.
баклажани з помідорами - фото крок 5
Наріжте зелень. Посипте баклажани зеленню. Наріжте помідори кружечками. На кожне коло баклажана викладіть колечко помідора. Прикрасьте зеленню.

Схожі рецепти