Баклажани з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Подивіться, як приготувати баклажани з помідорами, швидку і апетитну закуску, яка прикрасить навіть святковий стіл. Це просте і не дуже калорійне блюдо для любителів овочів.
Баклажани з помідорами - одне з усталених в кулінарії поєднань продуктів, так уже склалося, що два цих овоча відмінно один одного доповнюють. На основі цього поєднання готують найрізноманітніші страви, від гарячого і закусок до консервів на зиму. Ми в цьому рецепті розповімо про приготування баклажанів з помідорами на закуску.
- Баклажан - 2 штуки (великий)
- Помідори - 4 штуки
- Зелень - За смаком
- Чорний мелений перець, сіль - - За смаком
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Майонез - 2 Ст. Ложки
Баклажани вимийте, обсушити і наріжте кружальцями. Кожен шматочок натріть сіллю і перцем за смаком.
У сковороді розігрійте олію. Обсмажте баклажани з двох сторін, на кожній по хвилині.
На блюдо викладіть баклажани в один шар. Розподіліть рівномірно, щоб кожен шматочок лежав окремо.
Змастіть кожен шматочок баклажана майонезом з одного боку. Я зробила в майонезну пакеті невелику дірочку і тонкою цівкою злегка полила баклажани майонезом.
Наріжте зелень. Посипте баклажани зеленню. Наріжте помідори кружечками. На кожне коло баклажана викладіть колечко помідора. Прикрасьте зеленню.