Баклажани з імбиром
(покроковий рецепт з фото)
Овочеве пряна страва з баклажанами в головній ролі. Можна їсти в піст або приготувати його як гарнір. Вибирайте самі!
Імбир і часник відмінно доповнюють баклажани. Насичений соус в азіатському стилі робить смак страви просто розкішним. Блюдо відмінно підійде в якості легкого і ситної вечері в літній сезон.
- Олія кунжутна - 3 Ст. Ложки
- Баклажани - 700 грам
- Часник - 2 зубчики
- Імбир - 1 скибочку
- Зелена цибуля - 4 штуки
- Вино біле - 2 Ст. Ложки (сухе)
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Рибний соус - 2 чайних ложки
- Бульйон овочевий - 150 мілілітрів
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Перець чилі - 1 штука
Баклажани наріжте довгими брусочками.
Розігрійте у великій сковороді олію, обсмажте баклажани до золотистого кольору. Можна зробити це в декілька заходів. Баклажани перекладіть.
Зелена цибуля, часник і імбир дрібно наріжте.
Обсмажте на сковороді часник, імбир і зелений лук. Наполягати вино, соєвий і рибний соуси, бульйон.
Поверніть в сковороду баклажани, тушкуйте під кришкою 15 хвилин. Додайте мед, перемішайте.
Розкладіть баклажани по тарілках, посипте дрібно нарізаним чилі і зеленою цибулею. Смачного!