Азу
(покроковий рецепт з фото)
Азу - самобутнє, дуже смачне і просте блюдо татарської кухні. Приготувати його можна легко, досить знати деякі нехитрі правила. Сьогодні розповім, як приготувати азу з курки з родзинками.
Як можна описати азу? Це тушковане м'ясо з різними овочами. М'ясо можна взяти будь-який, але обов'язково тільки філе або вирізку. Обов'язково в азу за класичним рецептом потрібно покласти солоний огірочок, ріпчаста цибуля, картопля і томати. Якщо з'єднати всі разом, виходить ароматне і смачне блюдо, в якому овочі ідеально гармоніюють з м'ясом, а родзинки надає солодку нотку.
- Курка (філе) - 750 грам
- Картопля - 6 штук
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Мариновані огірки - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Морква - 1 штука
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (для обжарки)
- Ізюм - 120 грам
1
Підготуйте м'ясо, промийте філе і обсушити, поріжте на шматочки середньої величини.
2
Морквину, картоплю, цибуля і часник почистіть і поріжте на середні шматочки.
3
Ізюм промийте і обдайте окропом. Солоні огірки поріжте невеликим кубиком.
4
У розігріту сковороду налийте олію і обсмажте картоплю до золотавого кольору.
5
Дістаньте картоплю з сковороди і на тій самій олії обсмажте куряче філе приблизно хвилин 20.
6
Додайте до курки томатну пасту, солоні огірки, морква цибуля і часник, родзинки і обсмажену картоплю, сіль і poperčite.
7
Залийте рагу водою і тушкуйте, поки картопля і морква не стануть м'якими. Зверху посипте рубаною зеленню