Зрази м'ясні в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Всім добре знайомі картопляні зрази (з начинкою або без), які обсмажують на сковороді. Сьогодні розповім інший рецепт, як приготувати зрази м'ясні в духовці, що роблю з начинкою.
В якості основи використовую м'ясний фарш, можете взяти курячий, свинячий, яловичий або їх суміш. Начинку можна зробити з яєць, грибів, лука, морква, сиру і будь-яких інших інгредієнтів. Зрази подають трохи остиглими з гарніром з рису, гречки, картоплі або зовсім без гарніру.
- Свинина - 0, 7 кілограма
- Хліб - 5-6 скибочок
- Цибуля - 2 штуки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Зелень - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
- Кефір - 100 мілілітрів
- Томатний соус - 1 Склянка
- Сіль, перець - За смаком
1. Хліб замочіть в молоці, потім відіжміть трохи. М'ясо наріжте шматочками, очистіть одну цибулину. Подрібніть на м'ясорубці м'ясо, цибуля і хліб, додайте сіль, перець і одне яйце, змішайте.
2. Відваріть круто яйця, що залишилися, потім нарубати дрібним кубиком. Очистіть цибулю і подрібніть його, потім обсмажте на розпеченій сковороді, вимийте і подрібніть зелень. Змішайте всі підготовлені інгредієнти, трохи посоліть і поперчіть.
3. Мокрими руками візьміть трохи фаршу, сформуйте куля, а з нього - корж, всередину покладіть начинку і дбайливо защипніть краю, сформуйте м'ясний пиріжок.
4. В іншій мисці змішайте томатний соус з кефіром і спеціями.
5. Викладіть м'ясні зрази в форму для запікання, яку попередньо змастіть рослинною олією, залийте приготовленим соусом.
6. Випікайте зрази в розігрітому до 180-200 градусів духовці близько 45 хвилин. Смачного!