Журавлинний реліш
(покроковий рецепт з фото)
Журавлинний реліш - дуже смачна закуска з перетертої журавлини, яку я використовую як намазки на тости. Чи не позбавлений характерної кислинки, журавлинний реліш - це смачний і багатий вітамінами сніданок.
Неросійським словом реліш прийнято називати найрізноманітніші страви, які об'єднує одне - ягоди, фрукти або овочі обов'язково перетирають до консистенції пюре. Мій улюблений - журавлинний реліш. Він виходить досить солодким, проте зберігає приємну кислинку. Тости з журавлинним реліша і кава - відмінний сніданок буденного дня, як на мене. Хіба ні?
- Журавлина свіжа - 340 грам
- Малина заморожена - 1 Склянка
- Мармелад - 1/2 склянки
- Яблуко - 2 штуки
- Цукор - 12 склянок
Промиваємо журавлину, відкидаємо на друшляк. Пошкоджені ягоди викидаємо.
Викладаємо ягоди в чашу блендера.
Туди ж кладемо заморожену малину.
Додаємо цукор (з цукром будьте обережні - ми будемо додавати ще й солодкий мармелад, тому не перестарайтеся).
Додаємо мармелад (у мене - апельсиновий).
Додаємо дрібно нарізані яблука.
Подрібнюємо на середній швидкості блендера.
Подрібнюємо до консистенції, схожою з консистенцією ягідного варення.
Журавлинний реліш готовий!